
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
null
null
600 gramów
2 łyżki
1 łyżka
4 łyżki
1 opakowanie
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane cebule grubo posiekaj.
Krok 2
Mięso pokrój w kostkę i oprósz mąką.
Krok 3
Obrane ziemniaki i marchew pokrój kawałki.
Krok 4
Na rozgrzanym smalcu podsmaż wołowinę, dodaj cebulę i podlej wodą. Zagotuj, zmniejsz płomień i duś około 1 godziny.
Krok 5
W połowie czasu gotowania dodaj marchewkę i ziemniaki.
Krok 6
Na sam koniec dodaj koncentrat i osączony groszek. Przypraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej