Jednogarnkowe danie z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jednogarnkowe danie z wołowiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

null

null

600 gramów

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane cebule grubo posiekaj.

Krok 2

Mięso pokrój w kostkę i oprósz mąką.

Krok 3

Obrane ziemniaki i marchew pokrój kawałki.

Krok 4

Na rozgrzanym smalcu podsmaż wołowinę, dodaj cebulę i podlej wodą. Zagotuj, zmniejsz płomień i duś około 1 godziny.

Krok 5

W połowie czasu gotowania dodaj marchewkę i ziemniaki.

Krok 6

Na sam koniec dodaj koncentrat i osączony groszek. Przypraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jednogarnkowe danie z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jednogarnkowe danie z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jednogarnkowe danie z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jednogarnkowe danie z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jednogarnkowe danie z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jednogarnkowe danie z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jednogarnkowe danie z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jednogarnkowe danie z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej