Jednogarnkowe danie z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jednogarnkowe danie z wołowiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

null

null

600 gramów

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane cebule grubo posiekaj.

Krok 2

Mięso pokrój w kostkę i oprósz mąką.

Krok 3

Obrane ziemniaki i marchew pokrój kawałki.

Krok 4

Na rozgrzanym smalcu podsmaż wołowinę, dodaj cebulę i podlej wodą. Zagotuj, zmniejsz płomień i duś około 1 godziny.

Krok 5

W połowie czasu gotowania dodaj marchewkę i ziemniaki.

Krok 6

Na sam koniec dodaj koncentrat i osączony groszek. Przypraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jednogarnkowe danie z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jednogarnkowe danie z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jednogarnkowe danie z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jednogarnkowe danie z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jednogarnkowe danie z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jednogarnkowe danie z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jednogarnkowe danie z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jednogarnkowe danie z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej