Gotowane pulpeciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gotowane pulpeciki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w wodzie, odciśnij, rozdrobnij i wymieszaj z mięsem.

Krok 2

Dodaj jajko i przyprawy.

Krok 3

Przygotuj wywar z kostki Rosół wołowy Knorr.

Krok 4

Z mięsa uformuj pulpety i obtocz je w mące.

Krok 5

Wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj.

Krok 6

Gdy pulpety wypłyną, dodaj śmietanę. Na koniec posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej