Gotowane pulpeciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gotowane pulpeciki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w wodzie, odciśnij, rozdrobnij i wymieszaj z mięsem.

Krok 2

Dodaj jajko i przyprawy.

Krok 3

Przygotuj wywar z kostki Rosół wołowy Knorr.

Krok 4

Z mięsa uformuj pulpety i obtocz je w mące.

Krok 5

Wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj.

Krok 6

Gdy pulpety wypłyną, dodaj śmietanę. Na koniec posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej