
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w wodzie, odciśnij, rozdrobnij i wymieszaj z mięsem.
Krok 2
Dodaj jajko i przyprawy.
Krok 3
Przygotuj wywar z kostki Rosół wołowy Knorr.
Krok 4
Z mięsa uformuj pulpety i obtocz je w mące.
Krok 5
Wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj.
Krok 6
Gdy pulpety wypłyną, dodaj śmietanę. Na koniec posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































