Gotowane pulpeciki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w wodzie, odciśnij, rozdrobnij i wymieszaj z mięsem.

Krok 2

Dodaj jajko i przyprawy.

Krok 3

Przygotuj wywar z kostki Rosół wołowy Knorr.

Krok 4

Z mięsa uformuj pulpety i obtocz je w mące.

Krok 5

Wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj.

Krok 6

Gdy pulpety wypłyną, dodaj śmietanę. Na koniec posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej