
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w wodzie, odciśnij, rozdrobnij i wymieszaj z mięsem.
Krok 2
Dodaj jajko i przyprawy.
Krok 3
Przygotuj wywar z kostki Rosół wołowy Knorr.
Krok 4
Z mięsa uformuj pulpety i obtocz je w mące.
Krok 5
Wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj.
Krok 6
Gdy pulpety wypłyną, dodaj śmietanę. Na koniec posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej