Gotowane pulpeciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gotowane pulpeciki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w wodzie, odciśnij, rozdrobnij i wymieszaj z mięsem.

Krok 2

Dodaj jajko i przyprawy.

Krok 3

Przygotuj wywar z kostki Rosół wołowy Knorr.

Krok 4

Z mięsa uformuj pulpety i obtocz je w mące.

Krok 5

Wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj.

Krok 6

Gdy pulpety wypłyną, dodaj śmietanę. Na koniec posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej