
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w wodzie, odciśnij, rozdrobnij i wymieszaj z mięsem.
Krok 2
Dodaj jajko i przyprawy.
Krok 3
Przygotuj wywar z kostki Rosół wołowy Knorr.
Krok 4
Z mięsa uformuj pulpety i obtocz je w mące.
Krok 5
Wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj.
Krok 6
Gdy pulpety wypłyną, dodaj śmietanę. Na koniec posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej