Sałatka z selera naciowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selera naciowego

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

7

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

150 mililitrów

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa myjemy, osuszamy.

Sałatka z selera naciowego - Krok 1

Krok 2

Seler naciowy kroimy w plasterki i zasalamy na ok. pół godziny. W tym czasie kroimy ogórka i pomidory w kostkę. Gdy seler puści sok odciskamy go.

Sałatka z selera naciowego - Krok 2

Krok 3

Do miski wkładamy warzywa, pieprzymy lekko (nie dodajemy już soli). Majonez mieszamy z jogurtem i całość zalewamy powstałym sosem. Jeśli jest taka konieczność to jeszcze doprawiamy do smaku.

Sałatka z selera naciowego - Krok 3

Krok 4

Na drugi dzień zrobiłam taką sałatkę tylko bez jajek i była znakomitym dodatkiem do obiadu (do ziemniaczków i smażonej ryby).

Sałatka z selera naciowego - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej