
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
150 mililitrów
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa myjemy, osuszamy.

Krok 2
Seler naciowy kroimy w plasterki i zasalamy na ok. pół godziny. W tym czasie kroimy ogórka i pomidory w kostkę. Gdy seler puści sok odciskamy go.

Krok 3
Do miski wkładamy warzywa, pieprzymy lekko (nie dodajemy już soli). Majonez mieszamy z jogurtem i całość zalewamy powstałym sosem. Jeśli jest taka konieczność to jeszcze doprawiamy do smaku.

Krok 4
Na drugi dzień zrobiłam taką sałatkę tylko bez jajek i była znakomitym dodatkiem do obiadu (do ziemniaczków i smażonej ryby).

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























