Sałatka z selera naciowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selera naciowego

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

7

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

150 mililitrów

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa myjemy, osuszamy.

Sałatka z selera naciowego - Krok 1

Krok 2

Seler naciowy kroimy w plasterki i zasalamy na ok. pół godziny. W tym czasie kroimy ogórka i pomidory w kostkę. Gdy seler puści sok odciskamy go.

Sałatka z selera naciowego - Krok 2

Krok 3

Do miski wkładamy warzywa, pieprzymy lekko (nie dodajemy już soli). Majonez mieszamy z jogurtem i całość zalewamy powstałym sosem. Jeśli jest taka konieczność to jeszcze doprawiamy do smaku.

Sałatka z selera naciowego - Krok 3

Krok 4

Na drugi dzień zrobiłam taką sałatkę tylko bez jajek i była znakomitym dodatkiem do obiadu (do ziemniaczków i smażonej ryby).

Sałatka z selera naciowego - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej