
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
null
2 sztuki
null
100 gramów
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz w przegotowanej wodzie przez całą noc.
Krok 2
Następnego dnia gotuj przez 2 godziny w tej samej wodzie. Odcedź i wystudź.
Krok 3
Ziemniaki i buraka ugotuj osobno w łupinkach. Następnie obierz i pokrój w kosteczkę.
Krok 4
Pomidory i ogórka pokrój na kawałeczki.
Krok 5
Liście z kapusty poszatkuj, lekko posól i ugnieć palcami, by powstał sok.
Krok 6
Obraną marchewkę i rzepę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę pokrój w kostkę . Zioła posiekaj.
Krok 7
Wszystkie składniki wymieszaj w misce , dodaj kminek, dopraw solą i pieprzem, udekoruj majonezem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























