
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
null
2 sztuki
null
100 gramów
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz w przegotowanej wodzie przez całą noc.
Krok 2
Następnego dnia gotuj przez 2 godziny w tej samej wodzie. Odcedź i wystudź.
Krok 3
Ziemniaki i buraka ugotuj osobno w łupinkach. Następnie obierz i pokrój w kosteczkę.
Krok 4
Pomidory i ogórka pokrój na kawałeczki.
Krok 5
Liście z kapusty poszatkuj, lekko posól i ugnieć palcami, by powstał sok.
Krok 6
Obraną marchewkę i rzepę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę pokrój w kostkę . Zioła posiekaj.
Krok 7
Wszystkie składniki wymieszaj w misce , dodaj kminek, dopraw solą i pieprzem, udekoruj majonezem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej