Szopska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szopska sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

2 sztuki

null

100 gramów

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz w przegotowanej wodzie przez całą noc.

Krok 2

Następnego dnia gotuj przez 2 godziny w tej samej wodzie. Odcedź i wystudź.

Krok 3

Ziemniaki i buraka ugotuj osobno w łupinkach. Następnie obierz i pokrój w kosteczkę.

Krok 4

Pomidory i ogórka pokrój na kawałeczki.

Krok 5

Liście z kapusty poszatkuj, lekko posól i ugnieć palcami, by powstał sok.

Krok 6

Obraną marchewkę i rzepę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę pokrój w kostkę . Zioła posiekaj.

Krok 7

Wszystkie składniki wymieszaj w misce , dodaj kminek, dopraw solą i pieprzem, udekoruj majonezem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szopska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szopska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szopska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szopska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szopska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szopska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szopska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szopska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej