Rumowa sałatka orzechowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rumowa sałatka orzechowa

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

10 łyżek

1 sztuka

2 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy ananas: odkrawamy oba końce, następnie stawiamy owoc na desce i starannie obieramy ze skóry, kroimy na ćwiartki, a następnie wycinamy twardą część. Owoc kroimy następniew ukośne plastry. Wrzucamy do miseczki.

Krok 2

Z umytej i sparzonej pomarańczy odcinamy oba końce. Za pomocą giętkiego noża obieramy owoc ze skóry i białej błonki starannie, tak, aby móc następnie wykroić pomarańczowe "fileciki". Owoc dodajemy do ananasa.

Krok 3

Obrane włoskie orzechy dodajemy do sałatki.Skrapiamy rumem i dodajemy perełki złote. Sałatka jest najlepsza po godzinie.

Aneta Klimecka

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rumowa sałatka orzechowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rumowa sałatka orzechowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rumowa sałatka orzechowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rumowa sałatka orzechowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rumowa sałatka orzechowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rumowa sałatka orzechowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rumowa sałatka orzechowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rumowa sałatka orzechowa   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej