Rumowa sałatka orzechowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rumowa sałatka orzechowa

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

10 łyżek

1 sztuka

2 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy ananas: odkrawamy oba końce, następnie stawiamy owoc na desce i starannie obieramy ze skóry, kroimy na ćwiartki, a następnie wycinamy twardą część. Owoc kroimy następniew ukośne plastry. Wrzucamy do miseczki.

Krok 2

Z umytej i sparzonej pomarańczy odcinamy oba końce. Za pomocą giętkiego noża obieramy owoc ze skóry i białej błonki starannie, tak, aby móc następnie wykroić pomarańczowe "fileciki". Owoc dodajemy do ananasa.

Krok 3

Obrane włoskie orzechy dodajemy do sałatki.Skrapiamy rumem i dodajemy perełki złote. Sałatka jest najlepsza po godzinie.

Aneta Klimecka

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rumowa sałatka orzechowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rumowa sałatka orzechowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rumowa sałatka orzechowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rumowa sałatka orzechowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rumowa sałatka orzechowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rumowa sałatka orzechowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rumowa sałatka orzechowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rumowa sałatka orzechowa   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z kiełkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej