
Składniki
2 sztuki
10 łyżek
1 sztuka
2 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy ananas: odkrawamy oba końce, następnie stawiamy owoc na desce i starannie obieramy ze skóry, kroimy na ćwiartki, a następnie wycinamy twardą część. Owoc kroimy następniew ukośne plastry. Wrzucamy do miseczki.
Krok 2
Z umytej i sparzonej pomarańczy odcinamy oba końce. Za pomocą giętkiego noża obieramy owoc ze skóry i białej błonki starannie, tak, aby móc następnie wykroić pomarańczowe "fileciki". Owoc dodajemy do ananasa.
Krok 3
Obrane włoskie orzechy dodajemy do sałatki.Skrapiamy rumem i dodajemy perełki złote. Sałatka jest najlepsza po godzinie.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























