Łosoś po litewsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

50 gramów

1 szczypta

40 gramów

1 szczypta

100 mililitrów

1 szczypta

4 łyżki

800 gramów

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 1

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 1

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut w chłodnym miejscu.

Krok 1

Masło roztop i polej rybę.

Krok 1

Dodaj wydrylowane oliwki, wlej wino i duś do miękkości. Na koniec posyp natką.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej