Łosoś po litewsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś po litewsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

1 szczypta

4 łyżki

6 łyżek

50 gramów

100 mililitrów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut w chłodnym miejscu.

Krok 4

Masło roztop i polej rybę.

Krok 5

Dodaj wydrylowane oliwki, wlej wino i duś do miękkości. Na koniec posyp natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś po litewsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak w cieście
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej