Łosoś po litewsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś po litewsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

1 szczypta

4 łyżki

6 łyżek

50 gramów

100 mililitrów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut w chłodnym miejscu.

Krok 4

Masło roztop i polej rybę.

Krok 5

Dodaj wydrylowane oliwki, wlej wino i duś do miękkości. Na koniec posyp natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś po litewsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej