Łosoś z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

40 gramów

6 łyżek

50 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

Krok 4

Posmaruj masłem, ułóż na ruszcie i upiecz z obu stron.

Krok 5

Resztę masła roztop i wymieszaj z ketchupem. Sosem polej rybę pod koniec pieczenia.

Krok 6

Cytrynę umyj i pokrój na cząstki. Udekoruj nią łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
65 osób ogląda przepis:
Holiszki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej