Łosoś z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

40 gramów

6 łyżek

50 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

Krok 4

Posmaruj masłem, ułóż na ruszcie i upiecz z obu stron.

Krok 5

Resztę masła roztop i wymieszaj z ketchupem. Sosem polej rybę pod koniec pieczenia.

Krok 6

Cytrynę umyj i pokrój na cząstki. Udekoruj nią łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Dorsz z porami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej