Łosoś z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

40 gramów

6 łyżek

50 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

Krok 4

Posmaruj masłem, ułóż na ruszcie i upiecz z obu stron.

Krok 5

Resztę masła roztop i wymieszaj z ketchupem. Sosem polej rybę pod koniec pieczenia.

Krok 6

Cytrynę umyj i pokrój na cząstki. Udekoruj nią łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Zielona lemoniada herbaciana
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej