
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
40 gramów
6 łyżek
50 gramów
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.
Krok 2
Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.
Krok 4
Posmaruj masłem, ułóż na ruszcie i upiecz z obu stron.
Krok 5
Resztę masła roztop i wymieszaj z ketchupem. Sosem polej rybę pod koniec pieczenia.
Krok 6
Cytrynę umyj i pokrój na cząstki. Udekoruj nią łososia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej