Zupa meksykańska z mięsem mielonym - przepis | Przepisy.pl pixel

Zupa meksykańska z mięsem mielonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

116

heart
1224 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

916 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1993 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 szczypta

0.5 łyżki

1 szczypta

0.5 łyżki

2 łyżki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj dokładnie mielone mięso z oliwą oraz szczyptą każdej z przypraw, po czym uformuj malutkie kulki (około 1 centymetra średnicy).

Zupa meksykańska z mięsem mielonym - Krok 1

Krok 2

Pokrój skórkę z pomarańczy w paseczki, sparz na sitku gorącą wodą.

Zupa meksykańska z mięsem mielonym - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj dokładnie Węgierską zupę gulaszową Knorr z 500 mililitrami gorącej wody.

Zupa meksykańska z mięsem mielonym - Krok 3

Krok 4

Dodaj do zupy mięsne kuleczki, skórkę i wyciśnięty sok z połówki pomarańczy. Całość gotuj przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Podawaj zupę na talerzu udekorowanym dookoła przyprawami.

Zupa meksykańska z mięsem mielonym - Krok 4
5

Opinie o przepisie

  • Maria

    Maria , 29.01.2024

    Czesto gości u mnie na różnych imprezach domowych jako danie gorące. Jest wyrazista i pikantna, uwielbiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Strzelecki

    Michał Strzelecki , 07.09.2018

    Fajno

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Smok

    Barbara Smok , 04.09.2017

    dopiero będę gotować ale wygląda pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Restauracja Qualitass

    Restauracja Qualitass , 19.10.2016

    Ale Meksyk (Y)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona  Telega

    Iwona Telega , 16.11.2015

    bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa meksykańska z mięsem mielonymZupa meksykańska z mięsem mielonym

Wymieszaj dokładnie mielone mięso z oliwą oraz szczyptą każdej z przypraw, po czym uformuj malutkie kulki (około 1 centymetra średnicy).