Zupa meksykańska z mięsem mielonym - przepis | Przepisy.pl pixel

Zupa meksykańska z mięsem mielonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

116

heart
1223 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

910 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1987 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 szczypta

0.5 łyżki

1 szczypta

0.5 łyżki

2 łyżki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj dokładnie mielone mięso z oliwą oraz szczyptą każdej z przypraw, po czym uformuj malutkie kulki (około 1 centymetra średnicy).

Zupa meksykańska z mięsem mielonym - Krok 1

Krok 2

Pokrój skórkę z pomarańczy w paseczki, sparz na sitku gorącą wodą.

Zupa meksykańska z mięsem mielonym - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj dokładnie Węgierską zupę gulaszową Knorr z 500 mililitrami gorącej wody.

Zupa meksykańska z mięsem mielonym - Krok 3

Krok 4

Dodaj do zupy mięsne kuleczki, skórkę i wyciśnięty sok z połówki pomarańczy. Całość gotuj przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Podawaj zupę na talerzu udekorowanym dookoła przyprawami.

Zupa meksykańska z mięsem mielonym - Krok 4
5

Opinie o przepisie

  • Maria

    Maria , 29.01.2024

    Czesto gości u mnie na różnych imprezach domowych jako danie gorące. Jest wyrazista i pikantna, uwielbiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Strzelecki

    Michał Strzelecki , 07.09.2018

    Fajno

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Smok

    Barbara Smok , 04.09.2017

    dopiero będę gotować ale wygląda pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Restauracja Qualitass

    Restauracja Qualitass , 19.10.2016

    Ale Meksyk (Y)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona  Telega

    Iwona Telega , 16.11.2015

    bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa meksykańska z mięsem mielonymZupa meksykańska z mięsem mielonym

Wymieszaj dokładnie mielone mięso z oliwą oraz szczyptą każdej z przypraw, po czym uformuj malutkie kulki (około 1 centymetra średnicy).