
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 szczypta
0.5 łyżki
1 szczypta
0.5 łyżki
2 łyżki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj dokładnie mielone mięso z oliwą oraz szczyptą każdej z przypraw, po czym uformuj malutkie kulki (około 1 centymetra średnicy).

Krok 2
Pokrój skórkę z pomarańczy w paseczki, sparz na sitku gorącą wodą.

Krok 3
Wymieszaj dokładnie Węgierską zupę gulaszową Knorr z 500 mililitrami gorącej wody.

Krok 4
Dodaj do zupy mięsne kuleczki, skórkę i wyciśnięty sok z połówki pomarańczy. Całość gotuj przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Podawaj zupę na talerzu udekorowanym dookoła przyprawami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Węgierska zupa gulaszowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa meksykańska z mięsem mielonym
Wymieszaj dokładnie mielone mięso z oliwą oraz szczyptą każdej z przypraw, po czym uformuj malutkie kulki (około 1 centymetra średnicy).