Zupa meksykańska z mięsem mielonym - przepis | Przepisy.pl pixel

Zupa meksykańska z mięsem mielonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

116

heart
1219 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

906 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1976 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 szczypta

0.5 łyżki

1 szczypta

0.5 łyżki

2 łyżki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj dokładnie mielone mięso z oliwą oraz szczyptą każdej z przypraw, po czym uformuj malutkie kulki (około 1 centymetra średnicy).

Zupa meksykańska z mięsem mielonym - Krok 1

Krok 2

Pokrój skórkę z pomarańczy w paseczki, sparz na sitku gorącą wodą.

Zupa meksykańska z mięsem mielonym - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj dokładnie Węgierską zupę gulaszową Knorr z 500 mililitrami gorącej wody.

Zupa meksykańska z mięsem mielonym - Krok 3

Krok 4

Dodaj do zupy mięsne kuleczki, skórkę i wyciśnięty sok z połówki pomarańczy. Całość gotuj przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Podawaj zupę na talerzu udekorowanym dookoła przyprawami.

Zupa meksykańska z mięsem mielonym - Krok 4
5

Opinie o przepisie

  • Maria

    Maria , 29.01.2024

    Czesto gości u mnie na różnych imprezach domowych jako danie gorące. Jest wyrazista i pikantna, uwielbiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Strzelecki

    Michał Strzelecki , 07.09.2018

    Fajno

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Smok

    Barbara Smok , 04.09.2017

    dopiero będę gotować ale wygląda pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Restauracja Qualitass

    Restauracja Qualitass , 19.10.2016

    Ale Meksyk (Y)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona  Telega

    Iwona Telega , 16.11.2015

    bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa meksykańska z mięsem mielonymZupa meksykańska z mięsem mielonym

Wymieszaj dokładnie mielone mięso z oliwą oraz szczyptą każdej z przypraw, po czym uformuj malutkie kulki (około 1 centymetra średnicy).