
Składniki
1 sztuka
null
null
3 sztuki
1 pęczek
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka podziel na 4 części, zalej sokiem z grejpfruta i marynuj przez 12 godzin.
Krok 2
Następnie wyjmij go z marynaty, natrzyj solą wymieszaną z pieprzem i podsmaż na oliwie.
Krok 3
Cebulę pokrój i dodaj.
Krok 4
Paprykę oczyść z nasion i również dodaj.
Krok 5
Ząbki czosnku zmiażdż, natkę posiekaj i również dodaj.
Krok 6
Wymieszaj wszystko i uduś.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej