
Składniki
1 sztuka
null
null
3 sztuki
1 pęczek
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka podziel na 4 części, zalej sokiem z grejpfruta i marynuj przez 12 godzin.
Krok 2
Następnie wyjmij go z marynaty, natrzyj solą wymieszaną z pieprzem i podsmaż na oliwie.
Krok 3
Cebulę pokrój i dodaj.
Krok 4
Paprykę oczyść z nasion i również dodaj.
Krok 5
Ząbki czosnku zmiażdż, natkę posiekaj i również dodaj.
Krok 6
Wymieszaj wszystko i uduś.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej