Kurczak z wysp antylskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z wysp antylskich

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

3 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka podziel na 4 części, zalej sokiem z grejpfruta i marynuj przez 12 godzin.

Krok 2

Następnie wyjmij go z marynaty, natrzyj solą wymieszaną z pieprzem i podsmaż na oliwie.

Krok 3

Cebulę pokrój i dodaj.

Krok 4

Paprykę oczyść z nasion i również dodaj.

Krok 5

Ząbki czosnku zmiażdż, natkę posiekaj i również dodaj.

Krok 6

Wymieszaj wszystko i uduś.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej