Kurczak z wysp antylskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z wysp antylskich

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

3 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka podziel na 4 części, zalej sokiem z grejpfruta i marynuj przez 12 godzin.

Krok 2

Następnie wyjmij go z marynaty, natrzyj solą wymieszaną z pieprzem i podsmaż na oliwie.

Krok 3

Cebulę pokrój i dodaj.

Krok 4

Paprykę oczyść z nasion i również dodaj.

Krok 5

Ząbki czosnku zmiażdż, natkę posiekaj i również dodaj.

Krok 6

Wymieszaj wszystko i uduś.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej