Kurczak z wysp antylskich

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

3 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka podziel na 4 części, zalej sokiem z grejpfruta i marynuj przez 12 godzin.

Krok 2

Następnie wyjmij go z marynaty, natrzyj solą wymieszaną z pieprzem i podsmaż na oliwie.

Krok 3

Cebulę pokrój i dodaj.

Krok 4

Paprykę oczyść z nasion i również dodaj.

Krok 5

Ząbki czosnku zmiażdż, natkę posiekaj i również dodaj.

Krok 6

Wymieszaj wszystko i uduś.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej