
Składniki
1 sztuka
null
null
3 sztuki
1 pęczek
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka podziel na 4 części, zalej sokiem z grejpfruta i marynuj przez 12 godzin.
Krok 2
Następnie wyjmij go z marynaty, natrzyj solą wymieszaną z pieprzem i podsmaż na oliwie.
Krok 3
Cebulę pokrój i dodaj.
Krok 4
Paprykę oczyść z nasion i również dodaj.
Krok 5
Ząbki czosnku zmiażdż, natkę posiekaj i również dodaj.
Krok 6
Wymieszaj wszystko i uduś.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej