Kurczak z wysp antylskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z wysp antylskich

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

3 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka podziel na 4 części, zalej sokiem z grejpfruta i marynuj przez 12 godzin.

Krok 2

Następnie wyjmij go z marynaty, natrzyj solą wymieszaną z pieprzem i podsmaż na oliwie.

Krok 3

Cebulę pokrój i dodaj.

Krok 4

Paprykę oczyść z nasion i również dodaj.

Krok 5

Ząbki czosnku zmiażdż, natkę posiekaj i również dodaj.

Krok 6

Wymieszaj wszystko i uduś.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej