Kurczak z wysp antylskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z wysp antylskich

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

3 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka podziel na 4 części, zalej sokiem z grejpfruta i marynuj przez 12 godzin.

Krok 2

Następnie wyjmij go z marynaty, natrzyj solą wymieszaną z pieprzem i podsmaż na oliwie.

Krok 3

Cebulę pokrój i dodaj.

Krok 4

Paprykę oczyść z nasion i również dodaj.

Krok 5

Ząbki czosnku zmiażdż, natkę posiekaj i również dodaj.

Krok 6

Wymieszaj wszystko i uduś.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z wysp antylskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej