Pierś z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka

Autor: Weronika Mostowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

obtocz pierś w podanych składnikach

Krok 2

połóż na rozgrzanym oleju na patelni

Krok 3

smaż aż do osianięcia brązowej panierki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej