
Składniki
600 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
2 sztuki
1 łyżka
5 łyżek
1 łyżka
1 łyżka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
cebulę i czosnek drobno posiekaj. Wraz z curry przesmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Całość duś 10 minut.
Krok 2
Oczyszczoną dynię pokrój w drobną kostkę, dodaj do garnka i duś kolejne 10 minut.
Krok 3
Rosół z kury Knorr rozprowadź w 0,5 lt wrzątku i zalej dynię.
Krok 4
Paprykę pokrój w kostkę i z odsączoną ciecierzycą, groszkiem cukrowym dodaj do garnka i gotuj 10 minut.
Krok 5
Śmietanę dokładnie wymieszaj z curry i wlej do garnka. Całość zagotuj. Na koniec dopraw sokiem z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej