Bezmięsne danie z dyni i curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 łyżka

5 łyżek

1 łyżka

1 łyżka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

cebulę i czosnek drobno posiekaj. Wraz z curry przesmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Całość duś 10 minut.

Krok 2

Oczyszczoną dynię pokrój w drobną kostkę, dodaj do garnka i duś kolejne 10 minut.

Krok 3

Rosół z kury Knorr rozprowadź w 0,5 lt wrzątku i zalej dynię.

Krok 4

Paprykę pokrój w kostkę i z odsączoną ciecierzycą, groszkiem cukrowym dodaj do garnka i gotuj 10 minut.

Krok 5

Śmietanę dokładnie wymieszaj z curry i wlej do garnka. Całość zagotuj. Na koniec dopraw sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezmięsne danie z dyni i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezmięsne danie z dyni i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezmięsne danie z dyni i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezmięsne danie z dyni i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezmięsne danie z dyni i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezmięsne danie z dyni i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezmięsne danie z dyni i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej