Bezmięsne danie z dyni i curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezmięsne danie z dyni i curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 łyżka

5 łyżek

1 łyżka

1 łyżka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

cebulę i czosnek drobno posiekaj. Wraz z curry przesmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Całość duś 10 minut.

Krok 2

Oczyszczoną dynię pokrój w drobną kostkę, dodaj do garnka i duś kolejne 10 minut.

Krok 3

Rosół z kury Knorr rozprowadź w 0,5 lt wrzątku i zalej dynię.

Krok 4

Paprykę pokrój w kostkę i z odsączoną ciecierzycą, groszkiem cukrowym dodaj do garnka i gotuj 10 minut.

Krok 5

Śmietanę dokładnie wymieszaj z curry i wlej do garnka. Całość zagotuj. Na koniec dopraw sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezmięsne danie z dyni i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezmięsne danie z dyni i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezmięsne danie z dyni i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezmięsne danie z dyni i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezmięsne danie z dyni i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezmięsne danie z dyni i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezmięsne danie z dyni i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezmięsne danie z dyni i curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Piknikowy hot dog
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej