Ryż Prawdziwie Chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż Prawdziwie Chiński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzany olej wrzuć ryż i smaż przez 5 minut nie przestając mieszać.

Krok 2

Ryż odsuń na boki, a na środek wbij jajka.

Krok 3

Zdejmij ryż z ognia i wlej sos sojowy oraz wrzuć posiekany szczypiorek. Podawaj samodzielnie lub do dań z mięsa i ryb.

Krok 4

Ryż wypłucz w zimnej wodzie. Następnie ugotuj w wrzącej wodzie z dodatkiem Kostki Rosół z kury Knorr. Po ugotowaniu odcedź.

Krok 5

Kiedy będą na pół ścięte wymieszaj je z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż Prawdziwie Chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż Prawdziwie Chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż Prawdziwie Chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż Prawdziwie Chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż Prawdziwie Chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż Prawdziwie Chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż Prawdziwie Chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż Prawdziwie Chiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej