Ryż Prawdziwie Chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż Prawdziwie Chiński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzany olej wrzuć ryż i smaż przez 5 minut nie przestając mieszać.

Krok 2

Ryż odsuń na boki, a na środek wbij jajka.

Krok 3

Zdejmij ryż z ognia i wlej sos sojowy oraz wrzuć posiekany szczypiorek. Podawaj samodzielnie lub do dań z mięsa i ryb.

Krok 4

Ryż wypłucz w zimnej wodzie. Następnie ugotuj w wrzącej wodzie z dodatkiem Kostki Rosół z kury Knorr. Po ugotowaniu odcedź.

Krok 5

Kiedy będą na pół ścięte wymieszaj je z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż Prawdziwie Chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż Prawdziwie Chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż Prawdziwie Chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż Prawdziwie Chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż Prawdziwie Chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż Prawdziwie Chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż Prawdziwie Chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż Prawdziwie Chiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej