
Składniki
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzany olej wrzuć ryż i smaż przez 5 minut nie przestając mieszać.
Krok 2
Ryż odsuń na boki, a na środek wbij jajka.
Krok 3
Zdejmij ryż z ognia i wlej sos sojowy oraz wrzuć posiekany szczypiorek. Podawaj samodzielnie lub do dań z mięsa i ryb.
Krok 4
Ryż wypłucz w zimnej wodzie. Następnie ugotuj w wrzącej wodzie z dodatkiem Kostki Rosół z kury Knorr. Po ugotowaniu odcedź.
Krok 5
Kiedy będą na pół ścięte wymieszaj je z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej