
Składniki
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzany olej wrzuć ryż i smaż przez 5 minut nie przestając mieszać.
Krok 2
Ryż odsuń na boki, a na środek wbij jajka.
Krok 3
Zdejmij ryż z ognia i wlej sos sojowy oraz wrzuć posiekany szczypiorek. Podawaj samodzielnie lub do dań z mięsa i ryb.
Krok 4
Ryż wypłucz w zimnej wodzie. Następnie ugotuj w wrzącej wodzie z dodatkiem Kostki Rosół z kury Knorr. Po ugotowaniu odcedź.
Krok 5
Kiedy będą na pół ścięte wymieszaj je z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej