Gnocchi z gorgonzolą

- Krok 1Ugotuj gnocchi zgodnie z zaleceniami podanymi na opakowaniu wraz z kostką Knorr.
- Krok 2Na patelni roztop margarynę, a następnie dodaj śmietankę.
- Krok 3Gdy sos będzie jednolity, dodaj pokruszoną gorgonzolę. Poczekaj, aż ser się rozpuści.
- Krok 4Dodaj odcedzone kluski. Szybko wymieszaj. Danie podawaj od razu, posypane świeżo mielonym pieprzem.

Czy wiesz, co to gnocchi? Trudna nazwa kryje w sobie włoską wersję niezwykle popularnych w Polsce kopytek. Gnochci prosto ze słonecznej Italii w aksamitnym, wytrawnym sosie gorgonzola smakują wyjątkowo. Czy potrzebujesz wielu godzin spędzonych w kuchni, by odtworzyć w swoim domu ten włoski przysmak? Nic z tych rzeczy. Przygotowanie gnocchi z gorgonzolą zajmie ci nie dłużej niż... 15 minut! Wystarczy, że przygotujesz bulion, ugotujesz w nim gotowe kopytka i przygotujesz sos. Włoskie gotowe gnocchi znajdziesz w każdym, dobrym sklepie spożywczym. By przyrządzić sos gorgonzola na patelni roztop odpowiednią ilość margaryny i dodaj śmietanę. Gdy sos będzie jednolity, wrzuć pokrojony w kostkę ser gorgonzola, daj mu chwile, by się roztopił i gotowe. Ugotowane kopytka zanurz w aksamitnym sosie i podawaj ze świeżo zmielonym pieprzem. Pycha!