
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
80 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
10 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
12 sztuk
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, odcedzamy, hartujemy zimną wodą.
Krok 2
Marchew obieramy ze skóry, dokładnie myjemy, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy mrożony groszek i marchewkę. Po chwili wlewamy szklankę wody i dusimy na wolnym ogniu 3-4 minuty.
Krok 3
Wlewamy około 80-100 ml śmietany, dodajemy przyprawę w mini kostkach czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łososia kroimy w średnią kostkę, dodajemy do warzyw, dusimy razem 3 minuty.
Krok 4
Studzimy, dodajemy pokrojony w kostkę ser mozzarella, nadziewamy muszle.
Krok 5
Nadziany makaron układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy tartym parmezanem. Na dno naczynia wlewamy mleko.
Krok 6
Pieczemy około 10 minut w temperaturze 170-180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy jeszcze odrobiną parmezanu i drobno posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej