Muszle z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszle z łososiem

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

80 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

10 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

12 sztuk

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, odcedzamy, hartujemy zimną wodą.

Krok 2

Marchew obieramy ze skóry, dokładnie myjemy, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy mrożony groszek i marchewkę. Po chwili wlewamy szklankę wody i dusimy na wolnym ogniu 3-4 minuty.

Krok 3

Wlewamy około 80-100 ml śmietany, dodajemy przyprawę w mini kostkach czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łososia kroimy w średnią kostkę, dodajemy do warzyw, dusimy razem 3 minuty.

Krok 4

Studzimy, dodajemy pokrojony w kostkę ser mozzarella, nadziewamy muszle.

Krok 5

Nadziany makaron układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy tartym parmezanem. Na dno naczynia wlewamy mleko.

Krok 6

Pieczemy około 10 minut w temperaturze 170-180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy jeszcze odrobiną parmezanu i drobno posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczony schab z jabłkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej