Muszle z łososiem

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

12 sztuk

1 łyżka

10 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

80 mililitrów

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, odcedzamy, hartujemy zimną wodą.

Krok 2

Marchew obieramy ze skóry, dokładnie myjemy, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy mrożony groszek i marchewkę. Po chwili wlewamy szklankę wody i dusimy na wolnym ogniu 3-4 minuty.

Krok 3

Wlewamy około 80-100 ml śmietany, dodajemy przyprawę w mini kostkach czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łososia kroimy w średnią kostkę, dodajemy do warzyw, dusimy razem 3 minuty.

Krok 4

Studzimy, dodajemy pokrojony w kostkę ser mozzarella, nadziewamy muszle.

Krok 5

Nadziany makaron układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy tartym parmezanem. Na dno naczynia wlewamy mleko.

Krok 6

Pieczemy około 10 minut w temperaturze 170-180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy jeszcze odrobiną parmezanu i drobno posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brukselka z kurczakiem
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej