Muszle z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszle z łososiem

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

12 sztuk

1 łyżka

10 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

80 mililitrów

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, odcedzamy, hartujemy zimną wodą.

Krok 2

Marchew obieramy ze skóry, dokładnie myjemy, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy mrożony groszek i marchewkę. Po chwili wlewamy szklankę wody i dusimy na wolnym ogniu 3-4 minuty.

Krok 3

Wlewamy około 80-100 ml śmietany, dodajemy przyprawę w mini kostkach czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łososia kroimy w średnią kostkę, dodajemy do warzyw, dusimy razem 3 minuty.

Krok 4

Studzimy, dodajemy pokrojony w kostkę ser mozzarella, nadziewamy muszle.

Krok 5

Nadziany makaron układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy tartym parmezanem. Na dno naczynia wlewamy mleko.

Krok 6

Pieczemy około 10 minut w temperaturze 170-180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy jeszcze odrobiną parmezanu i drobno posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej