Śniadanko prosto z dżungli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadanko prosto z dżungli

Autor: thegrooba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 plastry

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na talerz wyłożyć jogurt (na kształt gruszki).

Krok 2

Wokół rozsypać ulubione płatki.

Krok 3

Uszka zrobić z jabłka, oczy i nosek z m&m's, łapki z banana, a buźkę kolorowym pisakiem. Resztę składników wkomponować w otoczenie;) Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadanko prosto z dżungli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadanko prosto z dżungli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadanko prosto z dżungli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadanko prosto z dżungli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadanko prosto z dżungli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadanko prosto z dżungli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadanko prosto z dżungli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadanko prosto z dżungli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej