Lody z bananami "Kanu" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody z bananami "Kanu"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
103 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetnij wypukły grzbiet banana, obierz część skórki i ułóż na środku talerza (tak jak na zdjęciu).

Krok 2

3 małe kulki lodów, każdą o innym smaku, ułóż na obranej części banana.

Krok 3

Rozgrzaną płynną polewą namaluj na każdej kulce oczy i uśmiechniętą buzię.

Krok 4

Z posypki zrób kolorowe czuprynki wszystkim pasażerom kanu.

Krok 5

Na końcach banana przytwierdź lukrowane kwiatki.

Krok 6

Deser dla dzieci udekoruj posypką, drażetkami i czekoladowymi cukierkami.

4

Opinie o przepisie

  • polski kucharz polska

    polski kucharz polska , 14.07.2021

    zarombiste

    Odpowiedz Odpowiedz
  • małgorzata Filipska

    małgorzata Filipska , 05.03.2016

    pyszota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Krak

    Angelika Krak , 11.06.2015

    mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Malińska

    Magdalena Malińska , 22.05.2015

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody z bananami "Kanu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody z bananami "Kanu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody z bananami "Kanu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody z bananami "Kanu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody z bananami "Kanu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody z bananami "Kanu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody z bananami "Kanu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody z bananami "Kanu" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody z bananami "Kanu"Lody z bananami "Kanu"

Kanu, czyli klasyczna drewniana łódź wiosłowa może przywodzić miłe skojarzenia związane z wakacjami, ciepłem i przygodą. Myśląc o efektownym deserze, przygotuj taki, który swoim kształtem będzie ją przypominał. Trzy gałki lodów, imitujące pasażerów łódki, ozdób kolorowymi posypkami i ulubioną polewą. Do dekoracji mogą posłużyć też świeże owoce – truskawki, kiwi lub nasiona owocu granatu. Delikatny smak banana doskonale skomponuje się z tropikalnymi, nieco kwaśnymi gałkami lodów. Całość udekoruj dodatkowo kolorowymi ozdobami cukierniczymi. Lody z bananami „kanu” możesz też serwować z bitą śmietaną lub musem ze zmiksowanych na aksamitną masę brzoskwiń i malin. Przygotowanie deseru zajmuje niewiele czasu, zatem to dobry sposób na szybką, a jednocześnie smaczną i efektowną słodką przekąskę. Idealnie sprawdzi się zarówno na przyjęciu, jak i w czasie podwieczorku. Pobierz listę składników i stwórz swoją wersję lodów z bananami w kształcie kanu. Bardzo cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu.