Lody z bananami "Kanu" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody z bananami "Kanu"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
103 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetnij wypukły grzbiet banana, obierz część skórki i ułóż na środku talerza (tak jak na zdjęciu).

Krok 2

3 małe kulki lodów, każdą o innym smaku, ułóż na obranej części banana.

Krok 3

Rozgrzaną płynną polewą namaluj na każdej kulce oczy i uśmiechniętą buzię.

Krok 4

Z posypki zrób kolorowe czuprynki wszystkim pasażerom kanu.

Krok 5

Na końcach banana przytwierdź lukrowane kwiatki.

Krok 6

Deser dla dzieci udekoruj posypką, drażetkami i czekoladowymi cukierkami.

4

Opinie o przepisie

  • polski kucharz polska

    polski kucharz polska , 14.07.2021

    zarombiste

    Odpowiedz Odpowiedz
  • małgorzata Filipska

    małgorzata Filipska , 05.03.2016

    pyszota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Krak

    Angelika Krak , 11.06.2015

    mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Malińska

    Magdalena Malińska , 22.05.2015

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody z bananami "Kanu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody z bananami "Kanu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody z bananami "Kanu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody z bananami "Kanu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody z bananami "Kanu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody z bananami "Kanu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody z bananami "Kanu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody z bananami "Kanu" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Deser z lodami "Domek"
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody z bananami "Kanu"Lody z bananami "Kanu"

Kanu, czyli klasyczna drewniana łódź wiosłowa może przywodzić miłe skojarzenia związane z wakacjami, ciepłem i przygodą. Myśląc o efektownym deserze, przygotuj taki, który swoim kształtem będzie ją przypominał. Trzy gałki lodów, imitujące pasażerów łódki, ozdób kolorowymi posypkami i ulubioną polewą. Do dekoracji mogą posłużyć też świeże owoce – truskawki, kiwi lub nasiona owocu granatu. Delikatny smak banana doskonale skomponuje się z tropikalnymi, nieco kwaśnymi gałkami lodów. Całość udekoruj dodatkowo kolorowymi ozdobami cukierniczymi. Lody z bananami „kanu” możesz też serwować z bitą śmietaną lub musem ze zmiksowanych na aksamitną masę brzoskwiń i malin. Przygotowanie deseru zajmuje niewiele czasu, zatem to dobry sposób na szybką, a jednocześnie smaczną i efektowną słodką przekąskę. Idealnie sprawdzi się zarówno na przyjęciu, jak i w czasie podwieczorku. Pobierz listę składników i stwórz swoją wersję lodów z bananami w kształcie kanu. Bardzo cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu.