Lody czekoladowe z posypką kokosową "Małpka" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody czekoladowe z posypką kokosową "Małpka"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na środku talerza ułóż dużą karmelową kulkę.

Krok 2

Z bitej śmietany zrób łapy i ogon małpy (możesz wykorzystać do tego worek cukierniczy z końcówką w kształcie gwiazdki), a następnie pomaluj je polewą w paski (tak jak na zdjęciu).

Krok 3

Z wafli wytnij 2 małe okrągłe kółeczka na uszy i wetknij je w lody.

Krok 4

Z wiórków kokosowych zrób pyszczek małpy, przyklej też oczy z kolorowej posypki.

Krok 5

Lody udekoruj plastrami banana i listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody czekoladowe z posypką kokosową "Małpka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody czekoladowe z posypką kokosową "Małpka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody czekoladowe z posypką kokosową "Małpka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody czekoladowe z posypką kokosową "Małpka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody czekoladowe z posypką kokosową "Małpka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody czekoladowe z posypką kokosową "Małpka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody czekoladowe z posypką kokosową "Małpka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody czekoladowe z posypką kokosową "Małpka" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody czekoladowe z posypką kokosową "Małpka"Lody czekoladowe z posypką kokosową "Małpka"

To propozycja na deser, który możesz podać na niemal każdą okazję. Lody czekoladowe "małpka" przypadną do gustu szczególnie miłośnikom bardzo słodkich połączeń. Aby nabrały ciekawego kształtu, wystarczy trochę kreatywności. Na początek na środku talerza ułóż dużą kulkę lodową. Wybierz lody dobrej jakości, o ulubionych smakach, na przykład czekoladowym, śmietankowym i karmelowym. Następnie wykonaj łapy i ogon zwierzątka – w tym celu wykorzystaj rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie gwiazdki oraz bitą śmietanę. Dla urozmaicenia smaku i wyglądu umieść na niej czekoladową polewę. Teraz czas na uszy, który zrobisz z wafli lub pokrojonych bananów. Buzię i oczy wykonaj z kolorowej posypki i drażetek. Deser jest już prawie gotowy, dla urozmaicenia wyglądu udekoruj go jedynie listkiem świeżej mięty i dowolnymi owocami np.: jabłkiem, bananem lub pomarańczą. Całość obsyp kolorową posypką, żelkami i wiórkami kokosowymi. Masz ochotę na tę słodką przekąskę? Zasugeruj się naszym przepisem i przygotuj ją w kilka minut.