Lody dla dzieci "Zając" przepis – Zobacz na przepisy.pl

Lody dla dzieci "Zając"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

39 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuszczoną polewą namaluj na talerzu oczy, nos i wąsy zająca.

Krok 2

Przy nosie, pomiędzy wąsami, ułóż 2 małe kulki lodów ciasteczkowych.

Krok 3

Z płatków migdałów zrób charakterystyczne wystające zęby zająca.

Krok 4

Nad oczkami ułóż z podłużnych biszkoptów uszy zająca.

Krok 5

Deser udekoruj żelkami i posypką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody dla dzieci "Zając" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody dla dzieci "Zając" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody dla dzieci "Zając" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody dla dzieci "Zając" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody dla dzieci "Zając" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody dla dzieci "Zając" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody dla dzieci "Zając" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody dla dzieci "Zając"Lody dla dzieci "Zając"

Deser w takim kształcie to świetna propozycja, która sprawdzi się podczas wielu okazji. Lody „zając” podawaj podczas rodzinnego spotkania lub przyjęcia urodzinowego. Jak go wykonać? Na początek rozpuść polewę czekoladową i namaluj nią na białym talerzu oczy, nos i wąsy zwierzątka. Pomiędzy wąsami, w okolicach nosa, ułóż dwie małe kulki lodów ciasteczkowych (sprawdzą się również śmietankowe lub truskawkowe). Z płatków migdałów zrobisz charakterystyczne zęby zająca, a z podłużnych biszkoptów uszy. Przed zaserwowaniem udekoruj deser kolorową posypką, drażetkami i żelkami. Dobrymi dodatkami będą także sezonowe owoce, np. czerwone porzeczki, borówki i maliny. Poza sezonem, wykorzystaj kiwi, banana oraz mandarynki. Deser podawaj dobrze schłodzony, najlepiej zaraz po przyrządzeniu. Lody „zając” to tylko jedna z naszych propozycji na kreatywny deser lodowy. Lody, kolorowe posypki, pisaki cukrowe oraz owoce to produkty, z których można wykonać wiele oryginalnych i smacznych słodkich przekąsek. Przekonaj się! Zapraszamy po więcej inspiracji.