Lody dla dzieci "Zając" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody dla dzieci "Zając"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuszczoną polewą namaluj na talerzu oczy, nos i wąsy zająca.

Krok 2

Przy nosie, pomiędzy wąsami, ułóż 2 małe kulki lodów ciasteczkowych.

Krok 3

Z płatków migdałów zrób charakterystyczne wystające zęby zająca.

Krok 4

Nad oczkami ułóż z podłużnych biszkoptów uszy zająca.

Krok 5

Deser udekoruj żelkami i posypką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody dla dzieci "Zając" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody dla dzieci "Zając" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody dla dzieci "Zając" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody dla dzieci "Zając" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody dla dzieci "Zając" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody dla dzieci "Zając" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody dla dzieci "Zając" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody dla dzieci "Zając" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody dla dzieci "Zając"Lody dla dzieci "Zając"

Deser w takim kształcie to świetna propozycja, która sprawdzi się podczas wielu okazji. Lody „zając” podawaj podczas rodzinnego spotkania lub przyjęcia urodzinowego. Jak go wykonać? Na początek rozpuść polewę czekoladową i namaluj nią na białym talerzu oczy, nos i wąsy zwierzątka. Pomiędzy wąsami, w okolicach nosa, ułóż dwie małe kulki lodów ciasteczkowych (sprawdzą się również śmietankowe lub truskawkowe). Z płatków migdałów zrobisz charakterystyczne zęby zająca, a z podłużnych biszkoptów uszy. Przed zaserwowaniem udekoruj deser kolorową posypką, drażetkami i żelkami. Dobrymi dodatkami będą także sezonowe owoce, np. czerwone porzeczki, borówki i maliny. Poza sezonem, wykorzystaj kiwi, banana oraz mandarynki. Deser podawaj dobrze schłodzony, najlepiej zaraz po przyrządzeniu. Lody „zając” to tylko jedna z naszych propozycji na kreatywny deser lodowy. Lody, kolorowe posypki, pisaki cukrowe oraz owoce to produkty, z których można wykonać wiele oryginalnych i smacznych słodkich przekąsek. Przekonaj się! Zapraszamy po więcej inspiracji.