Arbuz z lodami "Biedronka" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Arbuz z lodami "Biedronka"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

225 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

35 gramów

35 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z arbuza wydrąż (np. łyżką wazową do zupy) dużą kulę i ułóż ją na talerzu.

Arbuz z lodami "Biedronka" - Krok 1

Krok 2

Borówki przekrój na pół i połóż na arbuzie. Z lodów zrób głowę biedronki.

Arbuz z lodami "Biedronka" - Krok 2
1

Opinie o przepisie

  • Maria Halina Skwarek

    Maria Halina Skwarek , 25.08.2016

    S M A c z N E ..

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Deser z lodami "Sowa"
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Arbuz z lodami "Biedronka"Arbuz z lodami "Biedronka"

Ten kolorowy deser przysporzy wiele radości wielbicielom słodyczy. Jeśli chcesz podać lody z owocami w apetycznej, nietypowej formie, dobrą propozycją będzie dla Ciebie arbuz z lodami „biedronka”. Wydrąż z owocu kulę i ułóż ją na talerzu. Następnie oczyszczone i osuszone borówki przekrój na połówki i poukładaj na arbuzie. Brakuje jeszcze tylko głowy biedronki, którą przygotujesz z lodów śmietankowo-czekoladowych. Dobrze będą się też komponować inne smaki lodów, np. śmietankowo-truskawkowe. Z borówek stworzysz także oczy zwierzątka. Jeśli lubisz połączenie owoców z czekoladą, udekoruj talerz ze słodką przekąską polewą czekoladową. Pasować będzie do tego również bita śmietana. Wykonaj z niej dekoracje na talerzu lub zrób biedronce dodatkowe kropki. Z czekoladowych pałeczek lub rurek-wafelków da się wykonać czułki owada. Szukasz propozycji na efektowne podanie kolorowego lodowego deseru? Zobacz, jak wspaniale prezentuje się i smakuje arbuz z lodami „biedronka”. Koniecznie sprawdź nasz przepis.