Arbuz z lodami "Biedronka" przepis – Zobacz na przepisy.pl

Arbuz z lodami "Biedronka"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

221 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

35 gramów

35 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z arbuza wydrąż (np. łyżką wazową do zupy) dużą kulę i ułóż ją na talerzu.

Arbuz z lodami "Biedronka" - Krok 1

Krok 2

Borówki przekrój na pół i połóż na arbuzie. Z lodów zrób głowę biedronki.

Arbuz z lodami "Biedronka" - Krok 2
1

Opinie o przepisie

  • Maria Halina Skwarek

    Maria Halina Skwarek , 25.08.2016

    S M A c z N E ..

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Arbuz z lodami "Biedronka"Arbuz z lodami "Biedronka"

Ten kolorowy deser przysporzy wiele radości wielbicielom słodyczy. Jeśli chcesz podać lody z owocami w apetycznej, nietypowej formie, dobrą propozycją będzie dla Ciebie arbuz z lodami „biedronka”. Wydrąż z owocu kulę i ułóż ją na talerzu. Następnie oczyszczone i osuszone borówki przekrój na połówki i poukładaj na arbuzie. Brakuje jeszcze tylko głowy biedronki, którą przygotujesz z lodów śmietankowo-czekoladowych. Dobrze będą się też komponować inne smaki lodów, np. śmietankowo-truskawkowe. Z borówek stworzysz także oczy zwierzątka. Jeśli lubisz połączenie owoców z czekoladą, udekoruj talerz ze słodką przekąską polewą czekoladową. Pasować będzie do tego również bita śmietana. Wykonaj z niej dekoracje na talerzu lub zrób biedronce dodatkowe kropki. Z czekoladowych pałeczek lub rurek-wafelków da się wykonać czułki owada. Szukasz propozycji na efektowne podanie kolorowego lodowego deseru? Zobacz, jak wspaniale prezentuje się i smakuje arbuz z lodami „biedronka”. Koniecznie sprawdź nasz przepis.