Arbuz z lodami "Biedronka" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Arbuz z lodami "Biedronka"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
229 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

35 gramów

35 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z arbuza wydrąż (np. łyżką wazową do zupy) dużą kulę i ułóż ją na talerzu.

Arbuz z lodami "Biedronka" - Krok 1

Krok 2

Borówki przekrój na pół i połóż na arbuzie. Z lodów zrób głowę biedronki.

Arbuz z lodami "Biedronka" - Krok 2
1

Opinie o przepisie

  • Maria Halina Skwarek

    Maria Halina Skwarek , 25.08.2016

    S M A c z N E ..

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Arbuz z lodami "Biedronka"Arbuz z lodami "Biedronka"

Ten kolorowy deser przysporzy wiele radości wielbicielom słodyczy. Jeśli chcesz podać lody z owocami w apetycznej, nietypowej formie, dobrą propozycją będzie dla Ciebie arbuz z lodami „biedronka”. Wydrąż z owocu kulę i ułóż ją na talerzu. Następnie oczyszczone i osuszone borówki przekrój na połówki i poukładaj na arbuzie. Brakuje jeszcze tylko głowy biedronki, którą przygotujesz z lodów śmietankowo-czekoladowych. Dobrze będą się też komponować inne smaki lodów, np. śmietankowo-truskawkowe. Z borówek stworzysz także oczy zwierzątka. Jeśli lubisz połączenie owoców z czekoladą, udekoruj talerz ze słodką przekąską polewą czekoladową. Pasować będzie do tego również bita śmietana. Wykonaj z niej dekoracje na talerzu lub zrób biedronce dodatkowe kropki. Z czekoladowych pałeczek lub rurek-wafelków da się wykonać czułki owada. Szukasz propozycji na efektowne podanie kolorowego lodowego deseru? Zobacz, jak wspaniale prezentuje się i smakuje arbuz z lodami „biedronka”. Koniecznie sprawdź nasz przepis.