
Składniki
1 opakowanie
35 gramów
35 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z arbuza wydrąż (np. łyżką wazową do zupy) dużą kulę i ułóż ją na talerzu.

Krok 2
Borówki przekrój na pół i połóż na arbuzie. Z lodów zrób głowę biedronki.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Big Milk Czekolada
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Arbuz z lodami "Biedronka"
Ten kolorowy deser przysporzy wiele radości wielbicielom słodyczy. Jeśli chcesz podać lody z owocami w apetycznej, nietypowej formie, dobrą propozycją będzie dla Ciebie arbuz z lodami „biedronka”. Wydrąż z owocu kulę i ułóż ją na talerzu. Następnie oczyszczone i osuszone borówki przekrój na połówki i poukładaj na arbuzie. Brakuje jeszcze tylko głowy biedronki, którą przygotujesz z lodów śmietankowo-czekoladowych. Dobrze będą się też komponować inne smaki lodów, np. śmietankowo-truskawkowe. Z borówek stworzysz także oczy zwierzątka. Jeśli lubisz połączenie owoców z czekoladą, udekoruj talerz ze słodką przekąską polewą czekoladową. Pasować będzie do tego również bita śmietana. Wykonaj z niej dekoracje na talerzu lub zrób biedronce dodatkowe kropki. Z czekoladowych pałeczek lub rurek-wafelków da się wykonać czułki owada. Szukasz propozycji na efektowne podanie kolorowego lodowego deseru? Zobacz, jak wspaniale prezentuje się i smakuje arbuz z lodami „biedronka”. Koniecznie sprawdź nasz przepis.