
Składniki
1 szklanka
50 mililitrów
3 łyżki
0.25 szklanki
3 łyżki
3 łyżki
0.125 szklanki
0.125 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W naczyniu blendera umieszczamy dobrze schłodzone mleko kokosowe, dodajemy miód i wodę, blendujemy.
Krok 2
W foremkach do lodów umieszczamy owoce (po kilka sztuk, te większe, jak truskawki, wcześniej kroimy, można też owoce zblendować), startą czekoladę i wiórki. Zalewamy całość mieszanką mleczno-miodową.
Krok 3
Mrozimy w zamrażalniku całą noc.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej