Domowe lody z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe lody z owocami

Autor: Sylwia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

50 mililitrów

3 łyżki

0.25 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

0.125 szklanki

0.125 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W naczyniu blendera umieszczamy dobrze schłodzone mleko kokosowe, dodajemy miód i wodę, blendujemy.

Krok 2

W foremkach do lodów umieszczamy owoce (po kilka sztuk, te większe, jak truskawki, wcześniej kroimy, można też owoce zblendować), startą czekoladę i wiórki. Zalewamy całość mieszanką mleczno-miodową.

Krok 3

Mrozimy w zamrażalniku całą noc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe lody z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe lody z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe lody z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe lody z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe lody z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe lody z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe lody z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe lody z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej