Domowe lody z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe lody z owocami

Autor: Sylwia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

50 mililitrów

3 łyżki

0.25 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

0.125 szklanki

0.125 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W naczyniu blendera umieszczamy dobrze schłodzone mleko kokosowe, dodajemy miód i wodę, blendujemy.

Krok 2

W foremkach do lodów umieszczamy owoce (po kilka sztuk, te większe, jak truskawki, wcześniej kroimy, można też owoce zblendować), startą czekoladę i wiórki. Zalewamy całość mieszanką mleczno-miodową.

Krok 3

Mrozimy w zamrażalniku całą noc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe lody z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe lody z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe lody z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe lody z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe lody z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe lody z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe lody z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe lody z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej