Deser dla dzieci "Robaczek" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser dla dzieci "Robaczek"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nożem z ząbkami wytnij z wafli małe trójkąty.

Krok 2

Skróć rurki tak, by miały 3-4 cm długości.

Krok 3

Na zmrożony talerz nałóż dużą kulkę lodów śmietankowych – to głowa robaczka.

Krok 4

Za nią ułóż 3-4 mniejsze kulki lodów o różnych smakach (brzoskwiniowym, ananasowym, śmietankowym) – to tułów robaczka.

Krok 5

Między kulkami tułowia umieść trójkąty z wafli, a z rurek zrób skrzydełka.

Krok 6

Na główce umieść nos z waflowego trójkąta i oczy z czekoladowych drażetek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Deser dla dzieci "Robaczek"Deser dla dzieci "Robaczek"

Deser lodowy „robaczek” to barwna lodowa kompozycja, która swoim smakiem i kolorowym wyglądem będzie wyróżniała się na każdym stole. Do jego przygotowania potrzebne Ci będą różne smaki lodów. Wykorzystaj np. mieszankę tropikalną z lodami śmietankowymi, brzoskwiniowymi i ananasowymi. Jeśli chcesz, możesz wydłużyć „robaczka”, dołączając do niego kolejne gałki o innych smakach – truskawkowym albo orzechowym. Oddziel je waflami, z których wykonasz też nos lodowego stworka. Rurki posłużą Ci natomiast za skrzydła. Gałka na początku powinna być największa, gdyż stanowić będzie głowę „robaczka”. Jego oczy zrób z rodzynków lub kolorowych drażetek. Dołóż także rurki, jeśli chcesz, by powstały czułki. Całość udekoruj świeżymi owocami, kolorową posypką lub sosem owocowym. Czekoladową, gęstą masą warto też domalować wzorki na ogonie. Stwórz paski lub kropki, które sprawią, że lodowy stworek będzie wyglądał jeszcze radośniej i apetyczniej. Jeśli masz ochotę na kolorowy, pyszny deser lodowy, wypróbuj właśnie ten!