Deser dla dzieci "Robaczek" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser dla dzieci "Robaczek"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nożem z ząbkami wytnij z wafli małe trójkąty.

Krok 2

Skróć rurki tak, by miały 3-4 cm długości.

Krok 3

Na zmrożony talerz nałóż dużą kulkę lodów śmietankowych – to głowa robaczka.

Krok 4

Za nią ułóż 3-4 mniejsze kulki lodów o różnych smakach (brzoskwiniowym, ananasowym, śmietankowym) – to tułów robaczka.

Krok 5

Między kulkami tułowia umieść trójkąty z wafli, a z rurek zrób skrzydełka.

Krok 6

Na główce umieść nos z waflowego trójkąta i oczy z czekoladowych drażetek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Deser dla dzieci "Robaczek"Deser dla dzieci "Robaczek"

Deser lodowy „robaczek” to barwna lodowa kompozycja, która swoim smakiem i kolorowym wyglądem będzie wyróżniała się na każdym stole. Do jego przygotowania potrzebne Ci będą różne smaki lodów. Wykorzystaj np. mieszankę tropikalną z lodami śmietankowymi, brzoskwiniowymi i ananasowymi. Jeśli chcesz, możesz wydłużyć „robaczka”, dołączając do niego kolejne gałki o innych smakach – truskawkowym albo orzechowym. Oddziel je waflami, z których wykonasz też nos lodowego stworka. Rurki posłużą Ci natomiast za skrzydła. Gałka na początku powinna być największa, gdyż stanowić będzie głowę „robaczka”. Jego oczy zrób z rodzynków lub kolorowych drażetek. Dołóż także rurki, jeśli chcesz, by powstały czułki. Całość udekoruj świeżymi owocami, kolorową posypką lub sosem owocowym. Czekoladową, gęstą masą warto też domalować wzorki na ogonie. Stwórz paski lub kropki, które sprawią, że lodowy stworek będzie wyglądał jeszcze radośniej i apetyczniej. Jeśli masz ochotę na kolorowy, pyszny deser lodowy, wypróbuj właśnie ten!