Deser dla dzieci "Robaczek" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser dla dzieci "Robaczek"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nożem z ząbkami wytnij z wafli małe trójkąty.

Krok 2

Skróć rurki tak, by miały 3-4 cm długości.

Krok 3

Na zmrożony talerz nałóż dużą kulkę lodów śmietankowych – to głowa robaczka.

Krok 4

Za nią ułóż 3-4 mniejsze kulki lodów o różnych smakach (brzoskwiniowym, ananasowym, śmietankowym) – to tułów robaczka.

Krok 5

Między kulkami tułowia umieść trójkąty z wafli, a z rurek zrób skrzydełka.

Krok 6

Na główce umieść nos z waflowego trójkąta i oczy z czekoladowych drażetek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser dla dzieci "Robaczek" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lodowa kanapka z żelkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Deser dla dzieci "Robaczek"Deser dla dzieci "Robaczek"

Deser lodowy „robaczek” to barwna lodowa kompozycja, która swoim smakiem i kolorowym wyglądem będzie wyróżniała się na każdym stole. Do jego przygotowania potrzebne Ci będą różne smaki lodów. Wykorzystaj np. mieszankę tropikalną z lodami śmietankowymi, brzoskwiniowymi i ananasowymi. Jeśli chcesz, możesz wydłużyć „robaczka”, dołączając do niego kolejne gałki o innych smakach – truskawkowym albo orzechowym. Oddziel je waflami, z których wykonasz też nos lodowego stworka. Rurki posłużą Ci natomiast za skrzydła. Gałka na początku powinna być największa, gdyż stanowić będzie głowę „robaczka”. Jego oczy zrób z rodzynków lub kolorowych drażetek. Dołóż także rurki, jeśli chcesz, by powstały czułki. Całość udekoruj świeżymi owocami, kolorową posypką lub sosem owocowym. Czekoladową, gęstą masą warto też domalować wzorki na ogonie. Stwórz paski lub kropki, które sprawią, że lodowy stworek będzie wyglądał jeszcze radośniej i apetyczniej. Jeśli masz ochotę na kolorowy, pyszny deser lodowy, wypróbuj właśnie ten!