Deser z lodami "UFO" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser z lodami "UFO"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z wafli wytnij 3 kółka o różnej wielkości. Największe z nich połóż na talerzu.

Krok 2

W dwóch mniejszych wytnij w środku otwór (np. za pomocą kieliszka), tak by powstały dwa pierścienie UFO.

Krok 3

Następnie ułóż kolejno: kulkę lodów karmelowych, większy pierścień z wafla, kulkę lodów ciasteczkowych, mniejszy pierścień i kulkę lodów śmietankowych.

Krok 4

Deser udekoruj posypką i cukierkami.

2

Opinie o przepisie

  • Patrycja Furtak

    Patrycja Furtak , 24.06.2016

    Ale śmieszne łał!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Furtak

    Patrycja Furtak , 24.06.2016

    Wygląda jak siurdak

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser z lodami "UFO" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser z lodami "UFO" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser z lodami "UFO" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser z lodami "UFO" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser z lodami "UFO" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser z lodami "UFO" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser z lodami "UFO" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser z lodami "UFO" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Deser z lodami "UFO"Deser z lodami "UFO"

Zabawny i kolorowy deser z lodami „UFO” podaj znajomym, kiedy przyjdą na przyjęcie lub zaserwuj na słodki podwieczorek. Do jego wykonania potrzebujesz klasycznych wafli, ale mogą być też wafle podpłomyki. Przydadzą się również inne ciastka, z których wykonasz dekoracje, jakie tylko przyjdą Ci na myśl, np. antenki z rurek lub skrzydła z herbatników. Dookoła udekoruj statek kosmiczny kolorową posypką i drażetkami owocowymi. Dobrze sprawdzą również orzechy w czekoladzie, kawałki orzechów włoskich albo migdały (w całości lub płatki). Słodki smak lodów przełamiesz dodatkiem owoców, np. przekrojonych na pół truskawek, borówek czy jeżyn. Ich delikatnie kwaskowaty posmak doskonale skomponuje się z lodami ciasteczkowymi i karmelowymi. „UFO” udekoruj za pomocą startej mlecznej czekolady lub wiórków kokosowych. Jeśli chcesz, żeby lody dłużej zachowały właściwą temperaturę, podawaj deser na talerzu mocno schłodzonym w zamrażarce. Wypróbuj przepis na ten efektowny deser i podaj go według własnego pomysłu. Koniecznie podziel się swoją propozycją w komentarzu.