Deser z lodami "UFO" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser z lodami "UFO"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z wafli wytnij 3 kółka o różnej wielkości. Największe z nich połóż na talerzu.

Krok 2

W dwóch mniejszych wytnij w środku otwór (np. za pomocą kieliszka), tak by powstały dwa pierścienie UFO.

Krok 3

Następnie ułóż kolejno: kulkę lodów karmelowych, większy pierścień z wafla, kulkę lodów ciasteczkowych, mniejszy pierścień i kulkę lodów śmietankowych.

Krok 4

Deser udekoruj posypką i cukierkami.

2

Opinie o przepisie

  • Patrycja Furtak

    Patrycja Furtak , 24.06.2016

    Ale śmieszne łał!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Furtak

    Patrycja Furtak , 24.06.2016

    Wygląda jak siurdak

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser z lodami "UFO" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser z lodami "UFO" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser z lodami "UFO" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser z lodami "UFO" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser z lodami "UFO" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser z lodami "UFO" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser z lodami "UFO" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser z lodami "UFO" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Deser z lodami "UFO"Deser z lodami "UFO"

Zabawny i kolorowy deser z lodami „UFO” podaj znajomym, kiedy przyjdą na przyjęcie lub zaserwuj na słodki podwieczorek. Do jego wykonania potrzebujesz klasycznych wafli, ale mogą być też wafle podpłomyki. Przydadzą się również inne ciastka, z których wykonasz dekoracje, jakie tylko przyjdą Ci na myśl, np. antenki z rurek lub skrzydła z herbatników. Dookoła udekoruj statek kosmiczny kolorową posypką i drażetkami owocowymi. Dobrze sprawdzą również orzechy w czekoladzie, kawałki orzechów włoskich albo migdały (w całości lub płatki). Słodki smak lodów przełamiesz dodatkiem owoców, np. przekrojonych na pół truskawek, borówek czy jeżyn. Ich delikatnie kwaskowaty posmak doskonale skomponuje się z lodami ciasteczkowymi i karmelowymi. „UFO” udekoruj za pomocą startej mlecznej czekolady lub wiórków kokosowych. Jeśli chcesz, żeby lody dłużej zachowały właściwą temperaturę, podawaj deser na talerzu mocno schłodzonym w zamrażarce. Wypróbuj przepis na ten efektowny deser i podaj go według własnego pomysłu. Koniecznie podziel się swoją propozycją w komentarzu.