Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Andruty ( wafle tortowe) przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcześniej wstawić słoik do miski z gorącą wodą - po to, by krem było łatwiej rozsmarować na kruchych waflach. Ugotować budyń waniliowy - na mleku. Gdy lekko przestygnie, równo rozłożyć na ostatnim andrucie. Na budyniu ułożyć herbatniki. Na każdym ciasteczku położyć orzech laskowy i polać kroplą miodu. Miód działa jak klej, w dodatku ładnie wygląda.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej