Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Andruty ( wafle tortowe) przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcześniej wstawić słoik do miski z gorącą wodą - po to, by krem było łatwiej rozsmarować na kruchych waflach. Ugotować budyń waniliowy - na mleku. Gdy lekko przestygnie, równo rozłożyć na ostatnim andrucie. Na budyniu ułożyć herbatniki. Na każdym ciasteczku położyć orzech laskowy i polać kroplą miodu. Miód działa jak klej, w dodatku ładnie wygląda.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej