Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Andruty ( wafle tortowe) przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcześniej wstawić słoik do miski z gorącą wodą - po to, by krem było łatwiej rozsmarować na kruchych waflach. Ugotować budyń waniliowy - na mleku. Gdy lekko przestygnie, równo rozłożyć na ostatnim andrucie. Na budyniu ułożyć herbatniki. Na każdym ciasteczku położyć orzech laskowy i polać kroplą miodu. Miód działa jak klej, w dodatku ładnie wygląda.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej