Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Andruty ( wafle tortowe) przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcześniej wstawić słoik do miski z gorącą wodą - po to, by krem było łatwiej rozsmarować na kruchych waflach. Ugotować budyń waniliowy - na mleku. Gdy lekko przestygnie, równo rozłożyć na ostatnim andrucie. Na budyniu ułożyć herbatniki. Na każdym ciasteczku położyć orzech laskowy i polać kroplą miodu. Miód działa jak klej, w dodatku ładnie wygląda.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej