Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Andruty ( wafle tortowe) przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcześniej wstawić słoik do miski z gorącą wodą - po to, by krem było łatwiej rozsmarować na kruchych waflach. Ugotować budyń waniliowy - na mleku. Gdy lekko przestygnie, równo rozłożyć na ostatnim andrucie. Na budyniu ułożyć herbatniki. Na każdym ciasteczku położyć orzech laskowy i polać kroplą miodu. Miód działa jak klej, w dodatku ładnie wygląda.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ewa / Przepisy / Piszinger błyskawiczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej