Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nożem z ząbkami wytnij z wafla prostokąt o wymiarach 5 cm x 8 cm (korpus aparatu), kółko o średnicy 3 cm (obiektyw) i mały prostokąt (lampa błyskowa).

Krok 2

Rozpuszczoną polewą czekoladową pomaluj w kratkę największy wafel.

Krok 3

Lampę błyskową pomaluj na różowo polewą lukrową.

Krok 4

Z lewej strony aparatu umieść okrągły wafelek – podstawę obiektywu – a na nim dużą kulkę lodów karmelowych.

Krok 5

Po prawej stronie, w rogu, połóż różową lampę błyskową. Poniżej ułóż przyciski z kolorowych drażetek. Deser udekoruj posypką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny"Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny"

Szukasz ciekawej propozycji na podanie lodów? Przygotuj lody „aparat fotograficzny”. Podaj je deser albo podwieczorek. Wytnij kilka prostokątów z wafli, a następnie poprzekładaj je np. domowym dżemem, karmelem lub roztopioną czekoladą (pasować będzie zarówno mleczna, jak i gorzka). Wierzch każdego wafla polej czekoladą. Nałóż gałkę ulubionych lodów, np. ciasteczkowych albo śmietankowych. Przyciski wykonaj z przekrojonych na pół borówek, a jeśli wolisz, mogą to ewentualnie być ciemne winogrona, rodzynki albo orzechy w czekoladzie. Przyklej je do wafla za pomocą polewy. Lody „aparat fotograficzny” możesz wzbogacić o owoce, np.: maliny, jeżyny, truskawki, a do tego dodać także kilka listków mięty. Wykorzystaj również rurki waflowe albo cynamonowe ciasteczka. To naprawdę prosta i szybka do wykonania propozycja – dowolnie ją modyfikuj i eksperymentuj z różnymi dodatkami, np. galaretkami czy świeżymi owocami. Masz inny pomysł na kreatywne podanie smacznego deseru? Podziel się nim w komentarzu poniżej.