
Składniki
1 opakowanie
20 gramów
30 gramów
30 gramów
30 gramów
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyj i obierz. Z melona, truskawki i kiwi wydrąż małe kulki.

Krok 2
Na talerzu ułóż kulki owoców na przemian z kulkami lodów, tak aby kształtem przypominały gąsienicę.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Owocowa gąsienica
Owocowa gąsienica to prosty deser, który łączy w sobie słodki smak owoców z kremowymi lodami. Do jego przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku produktów, m.in. lodów śmietankowych, truskawek, kiwi, jabłka oraz mango. Zacznij od umycia i obrania owoców. Z melona, truskawki i kiwi wydrąż małe kulki, a następnie ułóż wszystkie składniki na talerzu na przemian z gałkami lodów (całość powinna swoim kształtem przypominać gąsienicę). Dla podkreślenia smaku, gotowy deser polej truskawkowym lub czekoladowym musem. Pamiętaj, że przepis na owocową gąsienicę możesz w prosty sposób zmodyfikować, np. zastępując lody śmietankowe truskawkowymi albo toffi. Nic nie stoi na przeszkodzie, by do przygotowania słodkiej przekąski wykorzystać również inne owoce. Doskonale sprawdzą się, m.in. kawałki banana i gruszki, a także maliny oraz jagody. Idealnym dodatkiem do owocowej gąsienicy będą także różyczki zrobione z bitej śmietany. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj efektowną owocowo-lodową gąsienice według naszego przepisu.