Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W okrągłej miseczce umieść 3 kulki lodów: śmietankową, czekoladową i karmelową.

Krok 2

Lody polej sosem malinowym – to lawa płynąca z krateru. Całość posyp kolorowymi gwiazdkami. Deser podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan"Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan"

Z lodów i prostych dodatków przygotujesz wiele kreatywnych deserów, co świetnie udowadnia poniższy przepis. Zainspiruj się nim i zaserwuj lody z polewą malinową „wulkan”. Do ich przygotowania możesz użyć gotowego sosu, znacznie smaczniejszy będzie jednak taki, który przyrządzisz samodzielnie. Wystarczy, że maliny będziesz dusić pod przykryciem do momentu, w którym zmiękną. Dodaj do nich odrobinę cukru i soku z cytryny (opcjonalnie z limonki), dzięki czemu podkreślisz smak owoców. Gotowy sos po ostygnięciu schłódź dodatkowo w lodówce. Aby nadać deserowi odpowiedni kształt, na gałkach lodów możesz umieść trzy trójkąty wycięte z wafli. Całość warto również polać roztopioną w kąpieli wodnej tabliczką czekolady. Do dekoracji użyj kawałków owoców – będą imitowały skały. Wykorzystaj więc kawałki melona, arbuza czy kiwi. Zwieńczeniem tego deseru jest „lawa”, która powinna wypływać ze szczytu „wulkanu”. Przetestuj nasz przepis przy najbliższej okazji. Bardzo cenimy Twoją opinię – koniecznie podziel się nią w komentarzu.