Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

34 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W okrągłej miseczce umieść 3 kulki lodów: śmietankową, czekoladową i karmelową.

Krok 2

Lody polej sosem malinowym – to lawa płynąca z krateru. Całość posyp kolorowymi gwiazdkami. Deser podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan"Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan"

Z lodów i prostych dodatków przygotujesz wiele kreatywnych deserów, co świetnie udowadnia poniższy przepis. Zainspiruj się nim i zaserwuj lody z polewą malinową „wulkan”. Do ich przygotowania możesz użyć gotowego sosu, znacznie smaczniejszy będzie jednak taki, który przyrządzisz samodzielnie. Wystarczy, że maliny będziesz dusić pod przykryciem do momentu, w którym zmiękną. Dodaj do nich odrobinę cukru i soku z cytryny (opcjonalnie z limonki), dzięki czemu podkreślisz smak owoców. Gotowy sos po ostygnięciu schłódź dodatkowo w lodówce. Aby nadać deserowi odpowiedni kształt, na gałkach lodów możesz umieść trzy trójkąty wycięte z wafli. Całość warto również polać roztopioną w kąpieli wodnej tabliczką czekolady. Do dekoracji użyj kawałków owoców – będą imitowały skały. Wykorzystaj więc kawałki melona, arbuza czy kiwi. Zwieńczeniem tego deseru jest „lawa”, która powinna wypływać ze szczytu „wulkanu”. Przetestuj nasz przepis przy najbliższej okazji. Bardzo cenimy Twoją opinię – koniecznie podziel się nią w komentarzu.