Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W okrągłej miseczce umieść 3 kulki lodów: śmietankową, czekoladową i karmelową.

Krok 2

Lody polej sosem malinowym – to lawa płynąca z krateru. Całość posyp kolorowymi gwiazdkami. Deser podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan"Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan"

Z lodów i prostych dodatków przygotujesz wiele kreatywnych deserów, co świetnie udowadnia poniższy przepis. Zainspiruj się nim i zaserwuj lody z polewą malinową „wulkan”. Do ich przygotowania możesz użyć gotowego sosu, znacznie smaczniejszy będzie jednak taki, który przyrządzisz samodzielnie. Wystarczy, że maliny będziesz dusić pod przykryciem do momentu, w którym zmiękną. Dodaj do nich odrobinę cukru i soku z cytryny (opcjonalnie z limonki), dzięki czemu podkreślisz smak owoców. Gotowy sos po ostygnięciu schłódź dodatkowo w lodówce. Aby nadać deserowi odpowiedni kształt, na gałkach lodów możesz umieść trzy trójkąty wycięte z wafli. Całość warto również polać roztopioną w kąpieli wodnej tabliczką czekolady. Do dekoracji użyj kawałków owoców – będą imitowały skały. Wykorzystaj więc kawałki melona, arbuza czy kiwi. Zwieńczeniem tego deseru jest „lawa”, która powinna wypływać ze szczytu „wulkanu”. Przetestuj nasz przepis przy najbliższej okazji. Bardzo cenimy Twoją opinię – koniecznie podziel się nią w komentarzu.