Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" przepis – Zobacz na przepisy.pl

Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W okrągłej miseczce umieść 3 kulki lodów: śmietankową, czekoladową i karmelową.

Krok 2

Lody polej sosem malinowym – to lawa płynąca z krateru. Całość posyp kolorowymi gwiazdkami. Deser podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan"Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan"

Z lodów i prostych dodatków przygotujesz wiele kreatywnych deserów, co świetnie udowadnia poniższy przepis. Zainspiruj się nim i zaserwuj lody z polewą malinową „wulkan”. Do ich przygotowania możesz użyć gotowego sosu, znacznie smaczniejszy będzie jednak taki, który przyrządzisz samodzielnie. Wystarczy, że maliny będziesz dusić pod przykryciem do momentu, w którym zmiękną. Dodaj do nich odrobinę cukru i soku z cytryny (opcjonalnie z limonki), dzięki czemu podkreślisz smak owoców. Gotowy sos po ostygnięciu schłódź dodatkowo w lodówce. Aby nadać deserowi odpowiedni kształt, na gałkach lodów możesz umieść trzy trójkąty wycięte z wafli. Całość warto również polać roztopioną w kąpieli wodnej tabliczką czekolady. Do dekoracji użyj kawałków owoców – będą imitowały skały. Wykorzystaj więc kawałki melona, arbuza czy kiwi. Zwieńczeniem tego deseru jest „lawa”, która powinna wypływać ze szczytu „wulkanu”. Przetestuj nasz przepis przy najbliższej okazji. Bardzo cenimy Twoją opinię – koniecznie podziel się nią w komentarzu.