Deser z lodów tropikalnych "Balon" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser z lodów tropikalnych "Balon"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wzdłuż brzegu talerza ułóż 6 niewielkich kulek lodów – naprzemiennie brzoskwiniowych, ananasowych i śmietankowych.

Krok 2

Pomiędzy lodowymi kulkami ułóż paluszki (tak jak na zdjęciu). Będą to sznury prowadzące od balona do kosza.

Krok 3

Nożem z ząbkami wytnij delikatnie z wafla prostokąt – balonowy kosz – i połóż go pod paluszkami. Deser udekoruj kolorową posypką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser z lodów tropikalnych "Balon" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser z lodów tropikalnych "Balon" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser z lodów tropikalnych "Balon" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser z lodów tropikalnych "Balon" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser z lodów tropikalnych "Balon" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser z lodów tropikalnych "Balon" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser z lodów tropikalnych "Balon" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser z lodów tropikalnych "Balon" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Deser z lodów tropikalnych "Balon"Deser z lodów tropikalnych "Balon"

Chcesz podać lody w nieco inny sposób? Przyrządź deser z lodów tropikalnych i każdą z kulek ułóż na talerzu obok siebie. Użyj lodów o różnych kolorach i smakach, np. brzoskwiniowych, ananasowych i śmietankowych – najlepiej będą prezentowały się te jasne i pastelowe, tak by wyglądały jak latający balon. Koszyk przygotuj z kruchego wafelka, herbatników, albo innych ulubionych ciastek, a sznurki ze słonych paluszków. Dla urozmaicenia, na górze zrób chmurki z bitej śmietany i dodatkowo oprósz je posypką w kształcie gwiazdek lub startą mleczną czekoladą. Deser z lodów tropikalnych „balon” podawaj zaraz po przyrządzeniu, najlepiej na schłodzonym wcześniej talerzyku. Do dekoracji wykorzystaj ewentualnie również listki świeżej mięty lub wiórki kokosowe. Dobrym pomysłem są też owoce, na przykład maliny, połówki truskawek, ćwiartki brzoskwiń lub kawałki ananasa. Desery lodowe to bardzo popularne słodkie przekąski – przekonaj się, że mogą być jednocześnie smaczne, oryginalne oraz niezwykle efektowne.