Tiramisu rabarbarowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tiramisu rabarbarowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do płaskiej porcelanowej miski włożyć, jedno obok drugiego, herbatniki i zalać je likierem wiśniowym. Rabarbar solidnie umyć i pokroić na kawałeczki, podlać troszkę wody i podgrzać. Ciągle grzejąc na ogniu dodać cukier i zagotować. Do mąki ziemniaczanej dodać trochę wody i wymieszać. Mąkę dodać do rabarbaru i zagotować. Następnie wylać mąkę z rabarbarem na ułożone herbatniki. Śmietanę starannie wymieszać z marcepanem, serkiem homogenizowanym, ajerkoniakiem, cukrem i cukrem waniliowym. Taką masę wylać na mąkę z rabarbarem. Całość wstawić do lodówki na godzinę. Przed podaniem udekorować wiórkami czekoladowymi i listkami melisy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tiramisu rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tiramisu rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tiramisu rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tiramisu rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tiramisu rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tiramisu rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tiramisu rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tiramisu rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej