Siekane kotlety z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Siekane kotlety z kurczaka

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

15

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

30 gramów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka pokroiłam w drobną kostkę. Ser starłam na tarce o małych oczkach. Zieloną natkę pietruszki drobno pokroiłam. Do miski przełożyłam filet z kurczaka, ser, zieloną pietruszkę i pozostałe składniki, tj. majonez, surowe jajka, mąkę ziemniaczaną, Vegetę, majeranek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszałam i włożyłam do lodówki na 4 godziny.

Krok 2

Farsz nabieramy łyżką i kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażymy kotleciki z dwóch stron na złocisto.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Frittata z szynką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej