Siekane kotlety z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Siekane kotlety z kurczaka

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

15

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

400 gramów

0.5 łyżeczki

2 łyżki

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka pokroiłam w drobną kostkę. Ser starłam na tarce o małych oczkach. Zieloną natkę pietruszki drobno pokroiłam. Do miski przełożyłam filet z kurczaka, ser, zieloną pietruszkę i pozostałe składniki, tj. majonez, surowe jajka, mąkę ziemniaczaną, Vegetę, majeranek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszałam i włożyłam do lodówki na 4 godziny.

Krok 2

Farsz nabieramy łyżką i kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażymy kotleciki z dwóch stron na złocisto.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chleb w jajku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej