Siekane kotlety z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Siekane kotlety z kurczaka

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

17

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

132 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

400 gramów

0.5 łyżeczki

2 łyżki

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka pokroiłam w drobną kostkę. Ser starłam na tarce o małych oczkach. Zieloną natkę pietruszki drobno pokroiłam. Do miski przełożyłam filet z kurczaka, ser, zieloną pietruszkę i pozostałe składniki, tj. majonez, surowe jajka, mąkę ziemniaczaną, Vegetę, majeranek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszałam i włożyłam do lodówki na 4 godziny.

Krok 2

Farsz nabieramy łyżką i kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażymy kotleciki z dwóch stron na złocisto.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej