Siekane kotlety z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Siekane kotlety z kurczaka

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

15

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

30 gramów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka pokroiłam w drobną kostkę. Ser starłam na tarce o małych oczkach. Zieloną natkę pietruszki drobno pokroiłam. Do miski przełożyłam filet z kurczaka, ser, zieloną pietruszkę i pozostałe składniki, tj. majonez, surowe jajka, mąkę ziemniaczaną, Vegetę, majeranek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszałam i włożyłam do lodówki na 4 godziny.

Krok 2

Farsz nabieramy łyżką i kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażymy kotleciki z dwóch stron na złocisto.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Siekane kotlety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Frittata z szynką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej