
Składniki
400 gramów
2 łyżki
30 gramów
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka pokroiłam w drobną kostkę. Ser starłam na tarce o małych oczkach. Zieloną natkę pietruszki drobno pokroiłam. Do miski przełożyłam filet z kurczaka, ser, zieloną pietruszkę i pozostałe składniki, tj. majonez, surowe jajka, mąkę ziemniaczaną, Vegetę, majeranek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszałam i włożyłam do lodówki na 4 godziny.
Krok 2
Farsz nabieramy łyżką i kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażymy kotleciki z dwóch stron na złocisto.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej