Koktajl z kraba po królewsku – Zobacz na przepisy.pl pixel

Królewski koktajl z krabów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

6 łyżek

125 mililitrów

200 gramów

null

2 sztuki

1 łyżeczka

null szczypt

1 łyżka

150 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z krabów pokrój na plasterki o grubości 0,5 cm i wymieszaj z sosem chili.

Krok 2

Pieczarki pokrój na plasterki i wraz z groszkiem oraz sokiem z cytryny dodaj do mięsa. Wszystko wymieszaj

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo obierz ze skorupek i pokrój na kosteczkę.

Krok 4

Do żółtka dodaj przecier pomidorowy, ketchup, koniak, pieprz Cayenne, olej oraz ubitą śmietanę. Dokładnie wymieszaj, aby powstał gęsty sos.

Krok 5

Mięso z pieczarkami i groszkiem przełóż do miseczek, posyp jajkiem oraz polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej