Koktajl z kraba po królewsku – Zobacz na przepisy.pl pixel

Królewski koktajl z krabów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

6 łyżek

125 mililitrów

200 gramów

null

2 sztuki

1 łyżeczka

null szczypt

1 łyżka

150 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z krabów pokrój na plasterki o grubości 0,5 cm i wymieszaj z sosem chili.

Krok 2

Pieczarki pokrój na plasterki i wraz z groszkiem oraz sokiem z cytryny dodaj do mięsa. Wszystko wymieszaj

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo obierz ze skorupek i pokrój na kosteczkę.

Krok 4

Do żółtka dodaj przecier pomidorowy, ketchup, koniak, pieprz Cayenne, olej oraz ubitą śmietanę. Dokładnie wymieszaj, aby powstał gęsty sos.

Krok 5

Mięso z pieczarkami i groszkiem przełóż do miseczek, posyp jajkiem oraz polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Ciasto z agrestem
czas przygotowania
105 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej