
Składniki
1 łyżeczka
6 łyżek
125 mililitrów
200 gramów
null
2 sztuki
1 łyżeczka
null szczypt
1 łyżka
150 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z krabów pokrój na plasterki o grubości 0,5 cm i wymieszaj z sosem chili.
Krok 2
Pieczarki pokrój na plasterki i wraz z groszkiem oraz sokiem z cytryny dodaj do mięsa. Wszystko wymieszaj
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo obierz ze skorupek i pokrój na kosteczkę.
Krok 4
Do żółtka dodaj przecier pomidorowy, ketchup, koniak, pieprz Cayenne, olej oraz ubitą śmietanę. Dokładnie wymieszaj, aby powstał gęsty sos.
Krok 5
Mięso z pieczarkami i groszkiem przełóż do miseczek, posyp jajkiem oraz polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej