
Składniki
1 łyżeczka
6 łyżek
125 mililitrów
200 gramów
null
2 sztuki
1 łyżeczka
null szczypt
1 łyżka
150 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z krabów pokrój na plasterki o grubości 0,5 cm i wymieszaj z sosem chili.
Krok 2
Pieczarki pokrój na plasterki i wraz z groszkiem oraz sokiem z cytryny dodaj do mięsa. Wszystko wymieszaj
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo obierz ze skorupek i pokrój na kosteczkę.
Krok 4
Do żółtka dodaj przecier pomidorowy, ketchup, koniak, pieprz Cayenne, olej oraz ubitą śmietanę. Dokładnie wymieszaj, aby powstał gęsty sos.
Krok 5
Mięso z pieczarkami i groszkiem przełóż do miseczek, posyp jajkiem oraz polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej