Koktajl z kraba po królewsku – Zobacz na przepisy.pl pixel

Królewski koktajl z krabów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

6 łyżek

125 mililitrów

200 gramów

null

2 sztuki

1 łyżeczka

null szczypt

1 łyżka

150 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z krabów pokrój na plasterki o grubości 0,5 cm i wymieszaj z sosem chili.

Krok 2

Pieczarki pokrój na plasterki i wraz z groszkiem oraz sokiem z cytryny dodaj do mięsa. Wszystko wymieszaj

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo obierz ze skorupek i pokrój na kosteczkę.

Krok 4

Do żółtka dodaj przecier pomidorowy, ketchup, koniak, pieprz Cayenne, olej oraz ubitą śmietanę. Dokładnie wymieszaj, aby powstał gęsty sos.

Krok 5

Mięso z pieczarkami i groszkiem przełóż do miseczek, posyp jajkiem oraz polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Królewski koktajl z krabów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej