Carpaccio z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Carpaccio z awokado

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na cienkie plastry. Układamy na talerzu sałatę, na niej naprzemienne kładziemy łososia i awokado.

Krok 2

Sos sałatkowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i delikatnie polewamy nim przygotowane carpaccio. Udekorować plasterkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carpaccio z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carpaccio z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carpaccio z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carpaccio z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carpaccio z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carpaccio z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carpaccio z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Carpaccio z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta z tuńczykiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej