Carpaccio z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Carpaccio z awokado

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na cienkie plastry. Układamy na talerzu sałatę, na niej naprzemienne kładziemy łososia i awokado.

Krok 2

Sos sałatkowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i delikatnie polewamy nim przygotowane carpaccio. Udekorować plasterkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carpaccio z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carpaccio z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carpaccio z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carpaccio z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carpaccio z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carpaccio z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carpaccio z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Carpaccio z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej