Winogrona w gorgonzoli i prazonych orzechach laskowych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Winogrona w gorgonzoli i prazonych orzechach laskowych

Autor: karolina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

10 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wybieramy ksztaltne winogrona.

Krok 2

Ser plesniowy rozdrabniamy widelcem.

Krok 3

Kazde winogrono oblepiamy serem plesniowym formujac kulki.

Krok 4

Kazda kulke obtaczamy w zmiazdzonych, prazonych orzechach laskowych lub pistacjach.

Krok 5

Gotowa kulke nabijama na wykalaczke.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Winogrona w gorgonzoli i prazonych orzechach laskowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Winogrona w gorgonzoli i prazonych orzechach laskowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Winogrona w gorgonzoli i prazonych orzechach laskowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Winogrona w gorgonzoli i prazonych orzechach laskowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Winogrona w gorgonzoli i prazonych orzechach laskowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Winogrona w gorgonzoli i prazonych orzechach laskowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Winogrona w gorgonzoli i prazonych orzechach laskowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Winogrona w gorgonzoli i prazonych orzechach laskowych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczona cukinia
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej