Winogrona w gorgonzoli i prazonych orzechach laskowych
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
10 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wybieramy ksztaltne winogrona.
Krok 2
Ser plesniowy rozdrabniamy widelcem.
Krok 3
Kazde winogrono oblepiamy serem plesniowym formujac kulki.
Krok 4
Kazda kulke obtaczamy w zmiazdzonych, prazonych orzechach laskowych lub pistacjach.
Krok 5
Gotowa kulke nabijama na wykalaczke.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej