Winogrona w gorgonzoli i prazonych orzechach laskowych
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
10 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wybieramy ksztaltne winogrona.
Krok 2
Ser plesniowy rozdrabniamy widelcem.
Krok 3
Kazde winogrono oblepiamy serem plesniowym formujac kulki.
Krok 4
Kazda kulke obtaczamy w zmiazdzonych, prazonych orzechach laskowych lub pistacjach.
Krok 5
Gotowa kulke nabijama na wykalaczke.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej