Winogrona w gorgonzoli i prazonych orzechach laskowych
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
10 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wybieramy ksztaltne winogrona.
Krok 2
Ser plesniowy rozdrabniamy widelcem.
Krok 3
Kazde winogrono oblepiamy serem plesniowym formujac kulki.
Krok 4
Kazda kulke obtaczamy w zmiazdzonych, prazonych orzechach laskowych lub pistacjach.
Krok 5
Gotowa kulke nabijama na wykalaczke.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej