Pieczone kotlety mielone z salami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone kotlety mielone z salami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

5 plastrów

1 sztuka

250 gramów

1 opakowanie

5 plastrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry salami i cebulę pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszać z wodą, połączyć go z mielonym mięsem, przyprawami, salami, cebulą i jajkiem. Zagęścić manną lub bułka tartą w razie potrzeby.

Krok 3

Masę odstawić na 15 minut do lodówki, po czym formować zgrabne kotleciki.

Krok 4

Piec z termoobiegem w 180 stopniach Celcjusza przez ok. 30-35 minut. Pod koniec pieczenia na kotlety położyć po plastrze sera żółtego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone kotlety mielone z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone kotlety mielone z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone kotlety mielone z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone kotlety mielone z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone kotlety mielone z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone kotlety mielone z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone kotlety mielone z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone kotlety mielone z salami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej