Pieczone kotlety mielone z salami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone kotlety mielone z salami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

5 plastrów

1 sztuka

250 gramów

1 opakowanie

5 plastrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry salami i cebulę pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszać z wodą, połączyć go z mielonym mięsem, przyprawami, salami, cebulą i jajkiem. Zagęścić manną lub bułka tartą w razie potrzeby.

Krok 3

Masę odstawić na 15 minut do lodówki, po czym formować zgrabne kotleciki.

Krok 4

Piec z termoobiegem w 180 stopniach Celcjusza przez ok. 30-35 minut. Pod koniec pieczenia na kotlety położyć po plastrze sera żółtego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone kotlety mielone z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone kotlety mielone z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone kotlety mielone z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone kotlety mielone z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone kotlety mielone z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone kotlety mielone z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone kotlety mielone z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone kotlety mielone z salami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Calzone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej