
Składniki
null
null
3 łyżeczki
null
1 sztuka
250 mililitrów
4 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł podziel na różyczki, zblanszuj i gotuj 5 minut.
Krok 2
Wyjmij, odcedź wymieszaj z oliwą i podsmaż na patelni przez 2 minuty.
Krok 3
Ziarna przypraw upraż.
Krok 4
Następnie zmiel je z solą, pieprzem, skórka z cytryny i dodaj do jogurtu.
Krok 5
Warzywa polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej