Przystawka z brokuł po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przystawka z brokuł po indyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

3 łyżeczki

null

1 sztuka

250 mililitrów

4 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł podziel na różyczki, zblanszuj i gotuj 5 minut.

Krok 2

Wyjmij, odcedź wymieszaj z oliwą i podsmaż na patelni przez 2 minuty.

Krok 3

Ziarna przypraw upraż.

Krok 4

Następnie zmiel je z solą, pieprzem, skórka z cytryny i dodaj do jogurtu.

Krok 5

Warzywa polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej