Przystawka z brokuł po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przystawka z brokuł po indyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

3 łyżeczki

null

1 sztuka

250 mililitrów

4 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł podziel na różyczki, zblanszuj i gotuj 5 minut.

Krok 2

Wyjmij, odcedź wymieszaj z oliwą i podsmaż na patelni przez 2 minuty.

Krok 3

Ziarna przypraw upraż.

Krok 4

Następnie zmiel je z solą, pieprzem, skórka z cytryny i dodaj do jogurtu.

Krok 5

Warzywa polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gęś duszona z jabłkami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej