
Składniki
null
null
3 łyżeczki
null
1 sztuka
250 mililitrów
4 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł podziel na różyczki, zblanszuj i gotuj 5 minut.
Krok 2
Wyjmij, odcedź wymieszaj z oliwą i podsmaż na patelni przez 2 minuty.
Krok 3
Ziarna przypraw upraż.
Krok 4
Następnie zmiel je z solą, pieprzem, skórka z cytryny i dodaj do jogurtu.
Krok 5
Warzywa polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej