Przystawka z brokuł po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przystawka z brokuł po indyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

3 łyżeczki

null

1 sztuka

250 mililitrów

4 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł podziel na różyczki, zblanszuj i gotuj 5 minut.

Krok 2

Wyjmij, odcedź wymieszaj z oliwą i podsmaż na patelni przez 2 minuty.

Krok 3

Ziarna przypraw upraż.

Krok 4

Następnie zmiel je z solą, pieprzem, skórka z cytryny i dodaj do jogurtu.

Krok 5

Warzywa polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przystawka z brokuł po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej