
Składniki
null
0.5 szklanki
null
0.2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przesiej mąkę do miski i dodaj sól.
Krok 2
Następnie wlej wodę i zagnieć ciasto. Skrop ciasto olejem aby dobrze odchodziło od ręki.
Krok 3
Po wyrobieniu ciasta, podziel je na 4 części. Ulep z nich małe kulki.
Krok 4
Rozwałkuj je i smaż na rozgrzanej patelni. Zagniataj powstające bąbelki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej