
Składniki
null
0.5 szklanki
null
0.2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przesiej mąkę do miski i dodaj sól.
Krok 2
Następnie wlej wodę i zagnieć ciasto. Skrop ciasto olejem aby dobrze odchodziło od ręki.
Krok 3
Po wyrobieniu ciasta, podziel je na 4 części. Ulep z nich małe kulki.
Krok 4
Rozwałkuj je i smaż na rozgrzanej patelni. Zagniataj powstające bąbelki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej