Placki roti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki roti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

null

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiej mąkę do miski i dodaj sól.

Krok 2

Następnie wlej wodę i zagnieć ciasto. Skrop ciasto olejem aby dobrze odchodziło od ręki.

Krok 3

Po wyrobieniu ciasta, podziel je na 4 części. Ulep z nich małe kulki.

Krok 4

Rozwałkuj je i smaż na rozgrzanej patelni. Zagniataj powstające bąbelki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Makaron penne al Forno
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej