Placki roti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki roti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

null

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiej mąkę do miski i dodaj sól.

Krok 2

Następnie wlej wodę i zagnieć ciasto. Skrop ciasto olejem aby dobrze odchodziło od ręki.

Krok 3

Po wyrobieniu ciasta, podziel je na 4 części. Ulep z nich małe kulki.

Krok 4

Rozwałkuj je i smaż na rozgrzanej patelni. Zagniataj powstające bąbelki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej