Placki roti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki roti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

null

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiej mąkę do miski i dodaj sól.

Krok 2

Następnie wlej wodę i zagnieć ciasto. Skrop ciasto olejem aby dobrze odchodziło od ręki.

Krok 3

Po wyrobieniu ciasta, podziel je na 4 części. Ulep z nich małe kulki.

Krok 4

Rozwałkuj je i smaż na rozgrzanej patelni. Zagniataj powstające bąbelki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej