Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa(seler,por,cebula,rzodkiew,pietruszka) obrac ,umyc i pokroic w plasterki.Wrzucic cebulę i pora do garnka dodac troszkę oliwy, chwilę podsmażyc.Następnie dodac pozostałe warzywa oraz bulionetkę drobiową w 500ml.wodyWszystko gotowac do miękkości ,pod koniec dodac kalafior oraz przyprawy mini kosteczki czosnek oraz sól i pieprz.

Krok 2

Wszystko zmiksowac na gładką masę.Rozgrzac piekarnik ciasto filo delikatnie posmarowac,położyc warstwami i małym kawałku nałozyc szpinak rozdrobniony z mascarpone.Zrobic falbankę i piec w piekarniku około 5-6 minut w temp.180 st.Podawac biały krem z dodatkiem falbanki filo.Smacznego

supermama

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej