Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa(seler,por,cebula,rzodkiew,pietruszka) obrac ,umyc i pokroic w plasterki.Wrzucic cebulę i pora do garnka dodac troszkę oliwy, chwilę podsmażyc.Następnie dodac pozostałe warzywa oraz bulionetkę drobiową w 500ml.wodyWszystko gotowac do miękkości ,pod koniec dodac kalafior oraz przyprawy mini kosteczki czosnek oraz sól i pieprz.

Krok 2

Wszystko zmiksowac na gładką masę.Rozgrzac piekarnik ciasto filo delikatnie posmarowac,położyc warstwami i małym kawałku nałozyc szpinak rozdrobniony z mascarpone.Zrobic falbankę i piec w piekarniku około 5-6 minut w temp.180 st.Podawac biały krem z dodatkiem falbanki filo.Smacznego

supermama

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa Pho z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej