Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa(seler,por,cebula,rzodkiew,pietruszka) obrac ,umyc i pokroic w plasterki.Wrzucic cebulę i pora do garnka dodac troszkę oliwy, chwilę podsmażyc.Następnie dodac pozostałe warzywa oraz bulionetkę drobiową w 500ml.wodyWszystko gotowac do miękkości ,pod koniec dodac kalafior oraz przyprawy mini kosteczki czosnek oraz sól i pieprz.

Krok 2

Wszystko zmiksowac na gładką masę.Rozgrzac piekarnik ciasto filo delikatnie posmarowac,położyc warstwami i małym kawałku nałozyc szpinak rozdrobniony z mascarpone.Zrobic falbankę i piec w piekarniku około 5-6 minut w temp.180 st.Podawac biały krem z dodatkiem falbanki filo.Smacznego

supermama

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej