Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa(seler,por,cebula,rzodkiew,pietruszka) obrac ,umyc i pokroic w plasterki.Wrzucic cebulę i pora do garnka dodac troszkę oliwy, chwilę podsmażyc.Następnie dodac pozostałe warzywa oraz bulionetkę drobiową w 500ml.wodyWszystko gotowac do miękkości ,pod koniec dodac kalafior oraz przyprawy mini kosteczki czosnek oraz sól i pieprz.

Krok 2

Wszystko zmiksowac na gładką masę.Rozgrzac piekarnik ciasto filo delikatnie posmarowac,położyc warstwami i małym kawałku nałozyc szpinak rozdrobniony z mascarpone.Zrobic falbankę i piec w piekarniku około 5-6 minut w temp.180 st.Podawac biały krem z dodatkiem falbanki filo.Smacznego

supermama

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z ciecierzycy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej