Zupa kukurydziano-kaparowa

Autor: olakrr olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

1 szczypta

4 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydzę i kapary zmiksować na gładką masę. 2 kostki bulionu rozpuścić w 1l wrzącej wody, wlać masę, wsypać oregano i gotować ok. 10 min. Pod koniec gotowania dodać masło i pozostałe przyprawy. Powoli dolać śmietanę, zagotować. Dla zaostrzenia smaku można dodać szczyptę chili.

0

Opinie o przepisie

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej