Zupa kukurydziano-kaparowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kukurydziano-kaparowa

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydzę i kapary zmiksować na gładką masę. 2 kostki bulionu rozpuścić w 1l wrzącej wody, wlać masę, wsypać oregano i gotować ok. 10 min. Pod koniec gotowania dodać masło i pozostałe przyprawy. Powoli dolać śmietanę, zagotować. Dla zaostrzenia smaku można dodać szczyptę chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kukurydziano-kaparowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kukurydziano-kaparowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kukurydziano-kaparowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kukurydziano-kaparowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kukurydziano-kaparowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kukurydziano-kaparowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kukurydziano-kaparowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kukurydziano-kaparowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej