
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 pęczek
1 pęczek
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa zetrzyj na tarce, a ziemniaki pokrój w kostkę. Ugotuj.
Krok 2
Soczewicę zalej wrzątkiem. Dodaj sól, majeranek i ugotuj do miękkości.
Krok 3
Gdy soczewica będzie miękka dodaj ją do zupy i zagotuj.
Krok 4
Cebulę pokrój, podsmaż na oleju i również dodaj do zupy. Przypraw i posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej