
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 pęczek
1 pęczek
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa zetrzyj na tarce, a ziemniaki pokrój w kostkę. Ugotuj.
Krok 2
Soczewicę zalej wrzątkiem. Dodaj sól, majeranek i ugotuj do miękkości.
Krok 3
Gdy soczewica będzie miękka dodaj ją do zupy i zagotuj.
Krok 4
Cebulę pokrój, podsmaż na oleju i również dodaj do zupy. Przypraw i posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej