
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 pęczek
1 pęczek
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa zetrzyj na tarce, a ziemniaki pokrój w kostkę. Ugotuj.
Krok 2
Soczewicę zalej wrzątkiem. Dodaj sól, majeranek i ugotuj do miękkości.
Krok 3
Gdy soczewica będzie miękka dodaj ją do zupy i zagotuj.
Krok 4
Cebulę pokrój, podsmaż na oleju i również dodaj do zupy. Przypraw i posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























