Zupa serowa z świderkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa serowa z świderkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

0.5 opakowania

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytego pora oraz marchewki pokrój w plastry. i ugotuj w wywarze z kostki rosołowej (ok. 1.5 litra) 20 minut.

Krok 3

W szklance ciepłej wody rozpuść serki topione, dodaj mąkę i śmietanę, wymieszaj.

Krok 4

Wlej do wrzącego wywaru i chwilę gotuj, cały czas mieszając. Dopraw pieprzem .

Krok 5

Do zupy dodaj ugotowany oddzielnie makaron i obficie posyp posiekanym koperkiem.

Krok 2

Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj marchewkę i Bulion na włoszczyźnie Knorr. Ugotuj na półmiękko. Dodaj pora i gotuj jeszcze kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej