Zupa serowa z świderkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

1 pęczek

2 łyżki

3 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytego pora oraz marchewki pokrój w plastry. i ugotuj w wywarze z kostki rosołowej (ok. 1.5 litra) 20 minut.

Krok 3

W szklance ciepłej wody rozpuść serki topione, dodaj mąkę i śmietanę, wymieszaj.

Krok 4

Wlej do wrzącego wywaru i chwilę gotuj, cały czas mieszając. Dopraw pieprzem .

Krok 5

Do zupy dodaj ugotowany oddzielnie makaron i obficie posyp posiekanym koperkiem.

Krok 2

Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj marchewkę i Bulion na włoszczyźnie Knorr. Ugotuj na półmiękko. Dodaj pora i gotuj jeszcze kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej