
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
0.5 opakowania
null
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytego pora oraz marchewki pokrój w plastry. i ugotuj w wywarze z kostki rosołowej (ok. 1.5 litra) 20 minut.
Krok 3
W szklance ciepłej wody rozpuść serki topione, dodaj mąkę i śmietanę, wymieszaj.
Krok 4
Wlej do wrzącego wywaru i chwilę gotuj, cały czas mieszając. Dopraw pieprzem .
Krok 5
Do zupy dodaj ugotowany oddzielnie makaron i obficie posyp posiekanym koperkiem.
Krok 2
Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj marchewkę i Bulion na włoszczyźnie Knorr. Ugotuj na półmiękko. Dodaj pora i gotuj jeszcze kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































