Zupa serowa z świderkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa serowa z świderkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

1 pęczek

2 łyżki

3 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytego pora oraz marchewki pokrój w plastry. i ugotuj w wywarze z kostki rosołowej (ok. 1.5 litra) 20 minut.

Krok 3

W szklance ciepłej wody rozpuść serki topione, dodaj mąkę i śmietanę, wymieszaj.

Krok 4

Wlej do wrzącego wywaru i chwilę gotuj, cały czas mieszając. Dopraw pieprzem .

Krok 5

Do zupy dodaj ugotowany oddzielnie makaron i obficie posyp posiekanym koperkiem.

Krok 2

Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj marchewkę i Bulion na włoszczyźnie Knorr. Ugotuj na półmiękko. Dodaj pora i gotuj jeszcze kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej