Zupa serowa z świderkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa serowa z świderkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

0.5 opakowania

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytego pora oraz marchewki pokrój w plastry. i ugotuj w wywarze z kostki rosołowej (ok. 1.5 litra) 20 minut.

Krok 3

W szklance ciepłej wody rozpuść serki topione, dodaj mąkę i śmietanę, wymieszaj.

Krok 4

Wlej do wrzącego wywaru i chwilę gotuj, cały czas mieszając. Dopraw pieprzem .

Krok 5

Do zupy dodaj ugotowany oddzielnie makaron i obficie posyp posiekanym koperkiem.

Krok 2

Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj marchewkę i Bulion na włoszczyźnie Knorr. Ugotuj na półmiękko. Dodaj pora i gotuj jeszcze kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa serowa z świderkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej