
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
0.5 opakowania
null
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytego pora oraz marchewki pokrój w plastry. i ugotuj w wywarze z kostki rosołowej (ok. 1.5 litra) 20 minut.
Krok 3
W szklance ciepłej wody rozpuść serki topione, dodaj mąkę i śmietanę, wymieszaj.
Krok 4
Wlej do wrzącego wywaru i chwilę gotuj, cały czas mieszając. Dopraw pieprzem .
Krok 5
Do zupy dodaj ugotowany oddzielnie makaron i obficie posyp posiekanym koperkiem.
Krok 2
Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj marchewkę i Bulion na włoszczyźnie Knorr. Ugotuj na półmiękko. Dodaj pora i gotuj jeszcze kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej