Zupa jarzynowa zabielana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

null

4 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, obierz, opłucz warzywa, a następnie pokrój je w kostkę i włóż do wrzącej wody. Zagotuj.

Krok 2

Kapustę oczyść, umyj i poszatkuj. Dodaj do podgotowanych warzyw.

Krok 3

Ziemniaki umyj, obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zupy.

Krok 4

Gdy warzywa będą już prawie miękkie, dodaj groszek. Śmietanę rozmieszaj z mąką i połącz z niewielką ilością zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej