Zupa jarzynowa zabielana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa zabielana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

null

4 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, obierz, opłucz warzywa, a następnie pokrój je w kostkę i włóż do wrzącej wody. Zagotuj.

Krok 2

Kapustę oczyść, umyj i poszatkuj. Dodaj do podgotowanych warzyw.

Krok 3

Ziemniaki umyj, obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zupy.

Krok 4

Gdy warzywa będą już prawie miękkie, dodaj groszek. Śmietanę rozmieszaj z mąką i połącz z niewielką ilością zupy.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej