
Składniki
4 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
null
4 łyżki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj, obierz, opłucz warzywa, a następnie pokrój je w kostkę i włóż do wrzącej wody. Zagotuj.
Krok 2
Kapustę oczyść, umyj i poszatkuj. Dodaj do podgotowanych warzyw.
Krok 3
Ziemniaki umyj, obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zupy.
Krok 4
Gdy warzywa będą już prawie miękkie, dodaj groszek. Śmietanę rozmieszaj z mąką i połącz z niewielką ilością zupy.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej