Zupa jarzynowa zabielana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa zabielana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

null

4 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, obierz, opłucz warzywa, a następnie pokrój je w kostkę i włóż do wrzącej wody. Zagotuj.

Krok 2

Kapustę oczyść, umyj i poszatkuj. Dodaj do podgotowanych warzyw.

Krok 3

Ziemniaki umyj, obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zupy.

Krok 4

Gdy warzywa będą już prawie miękkie, dodaj groszek. Śmietanę rozmieszaj z mąką i połącz z niewielką ilością zupy.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej