Zupa jarzynowa zabielana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa zabielana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

null

4 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, obierz, opłucz warzywa, a następnie pokrój je w kostkę i włóż do wrzącej wody. Zagotuj.

Krok 2

Kapustę oczyść, umyj i poszatkuj. Dodaj do podgotowanych warzyw.

Krok 3

Ziemniaki umyj, obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zupy.

Krok 4

Gdy warzywa będą już prawie miękkie, dodaj groszek. Śmietanę rozmieszaj z mąką i połącz z niewielką ilością zupy.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa zabielana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej