Krupniczek z smażonymi kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupniczek z smażonymi kurkami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy i ziele angielskie. Zagotowujemy . Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaczki ,strata na dużych oczkach marchewkę i pokrojona w kosteczkę pietruszkę . Gotujemy ok 15 min .

Krok 2

Dodajemy kostkę bulionową grzybową Knorr i Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dodajemy kasze . Gotujemy . Na patelni podsmażamy pokrojone kurki z posiekana cebulką . Kurki doprawiamy sola i pieprzem . Po usmażeniu dodajemy do krupnika. Zagotowujemy

Krok 3

.Podajemy z świeżym chrupkim pieczywem

Ewa Sidor

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupniczek z smażonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupniczek z smażonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupniczek z smażonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupniczek z smażonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupniczek z smażonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupniczek z smażonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupniczek z smażonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupniczek z smażonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej