Krupniczek z smażonymi kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupniczek z smażonymi kurkami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy i ziele angielskie. Zagotowujemy . Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaczki ,strata na dużych oczkach marchewkę i pokrojona w kosteczkę pietruszkę . Gotujemy ok 15 min .

Krok 2

Dodajemy kostkę bulionową grzybową Knorr i Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dodajemy kasze . Gotujemy . Na patelni podsmażamy pokrojone kurki z posiekana cebulką . Kurki doprawiamy sola i pieprzem . Po usmażeniu dodajemy do krupnika. Zagotowujemy

Krok 3

.Podajemy z świeżym chrupkim pieczywem

Ewa Sidor

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupniczek z smażonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupniczek z smażonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupniczek z smażonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupniczek z smażonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupniczek z smażonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupniczek z smażonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupniczek z smażonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupniczek z smażonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Azjatycka zupa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej