
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy i ziele angielskie. Zagotowujemy . Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaczki ,strata na dużych oczkach marchewkę i pokrojona w kosteczkę pietruszkę . Gotujemy ok 15 min .
Krok 2
Dodajemy kostkę bulionową grzybową Knorr i Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dodajemy kasze . Gotujemy . Na patelni podsmażamy pokrojone kurki z posiekana cebulką . Kurki doprawiamy sola i pieprzem . Po usmażeniu dodajemy do krupnika. Zagotowujemy
Krok 3
.Podajemy z świeżym chrupkim pieczywem

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej