Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
200 gramów
2 sztuki
1 pęczek
3 sztuki
40 mililitrów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ravioli ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy z oliwek.
Krok 2
Szparagi oczyść, obierz i pokrój w plasterki. Zdrewniałe końcówki szparagów usuń.
Krok 3
Szalotki i czosnek pokrój w drobną kostkę, następnie przesmaż na oliwie. Dodaj pokrojone szparagi.
Krok 4
Warzywa podsmaż na oliwie, wlej Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr i następnie dodaj makaron ravioli. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możesz dolać trochę wody z gotowania ravioli. Zagotuj i natychmiast podawaj.
Krok 5
Porcję ravioli podawaj z rukolą, na wierzchu skropioną oliwą z oliwek i posypaną startym serem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ravioli ze szparagami
Ravioli ze szparagami to danie godne polecenia szczególnie na uroczyste okazje. Niewielkie, przypominające nieco polskie uszka, włoskie pierożki, nadziewane są różnymi farszami, na przykład szpinakowym, grzybowym lub pomidorowym. Wybierz dowolny rodzaj – do delikatnych szparagów dobrze pasować będzie nadzienie warzywne. Obierz je z włókien – jeśli decydujesz się na ich białą wersję, a następnie oderwij zdrewniałe końcówki. Jeśli masz zamiar użyć nieco łagodniejszych w smaku zielonych szparagów, wystarczy odłamać ich końcówki. Nie gotuj warzyw – podsmaż je jedynie na oliwie razem z czosnkiem i szalotkami, a potem uduś w gęstym sosie śmietanowo-paprykowym. Kiedy będą gotowe, przełóż je na talerze, na każdą z porcji wykładając ugotowane wcześniej ravioli. Udekoruj wyrazistą rukolą lub łagodniejszą roszponką oraz startym serem. Najlepiej sprawdzą się twarde włoskie gatunki, takie jak parmezan czy pecorino. Przekonaj się, jak łatwo przygotujesz to danie. Nie zapomnij podzielić się z nami swoją opinią.