
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
200 gramów
2 sztuki
1 pęczek
3 sztuki
40 mililitrów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ravioli ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy z oliwek.

Krok 2
Szparagi oczyść, obierz i pokrój w plasterki. Zdrewniałe końcówki szparagów usuń.

Krok 3
Szalotki i czosnek pokrój w drobną kostkę, następnie przesmaż na oliwie. Dodaj pokrojone szparagi.

Krok 4
Warzywa podsmaż na oliwie, wlej Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr i następnie dodaj makaron ravioli. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możesz dolać trochę wody z gotowania ravioli. Zagotuj i natychmiast podawaj.

Krok 5
Porcję ravioli podawaj z rukolą, na wierzchu skropioną oliwą z oliwek i posypaną startym serem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ravioli ze szparagami
Ravioli ze szparagami to danie godne polecenia szczególnie na uroczyste okazje. Niewielkie, przypominające nieco polskie uszka, włoskie pierożki, nadziewane są różnymi farszami, na przykład szpinakowym, grzybowym lub pomidorowym. Wybierz dowolny rodzaj – do delikatnych szparagów dobrze pasować będzie nadzienie warzywne. Obierz je z włókien – jeśli decydujesz się na ich białą wersję, a następnie oderwij zdrewniałe końcówki. Jeśli masz zamiar użyć nieco łagodniejszych w smaku zielonych szparagów, wystarczy odłamać ich końcówki. Nie gotuj warzyw – podsmaż je jedynie na oliwie razem z czosnkiem i szalotkami, a potem uduś w gęstym sosie śmietanowo-paprykowym. Kiedy będą gotowe, przełóż je na talerze, na każdą z porcji wykładając ugotowane wcześniej ravioli. Udekoruj wyrazistą rukolą lub łagodniejszą roszponką oraz startym serem. Najlepiej sprawdzą się twarde włoskie gatunki, takie jak parmezan czy pecorino. Przekonaj się, jak łatwo przygotujesz to danie. Nie zapomnij podzielić się z nami swoją opinią.



































