Nadziewane muszle z cukinią w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane muszle z cukinią w sosie

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 gramów

1 garść

4 łyżki

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

400 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekam, przesmażam na oleju. Połowę cebuli odkładam do miseczki.

Krok 2

Cukinię ścieram na tarce jarzynowej, marchewkę też, paprykę czerwoną kroję w małą kostkę. Cukinię, paprykę, marchewkę dodaję do cebuli na patelni i przesmażam aż warzywa będą aldente.

Krok 3

Dodaję pokruszoną jedną kostkę Knorr bulion warzywny. Ser mozzarella typu wege ścieram też na tarce. Dodaję do farszu razem z natką pietruszki pokrojoną. Dwie łyżki sera okładam do posypania muszli na wierzchu.

Krok 4

Makaron gotuję aldente. Muszle będą jeszcze zapiekane dlatego nie mogą być rozgotowane. Muszle nadziewam farszem. Odłożoną cebulę przekładam na patelnię, dodaję passate pomidorową, kostkę bulion warzywny, paprykę wędzoną, pieprz. Sos smażę chwilę.

Krok 5

Do naczynia do zapiekania wlewam sos pomidorowy, układam muszle makaronowe. Wstawiam do piekarnika na 200 stopni. Od nagrzania piekę około 20 minut. Przed końcem pieczenia posypuję startą mozzarellą wege.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane muszle z cukinią w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane muszle z cukinią w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane muszle z cukinią w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane muszle z cukinią w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane muszle z cukinią w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane muszle z cukinią w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane muszle z cukinią w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane muszle z cukinią w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej