Nadziewane muszle z cukinią w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane muszle z cukinią w sosie

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 gramów

1 garść

4 łyżki

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

400 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekam, przesmażam na oleju. Połowę cebuli odkładam do miseczki.

Krok 2

Cukinię ścieram na tarce jarzynowej, marchewkę też, paprykę czerwoną kroję w małą kostkę. Cukinię, paprykę, marchewkę dodaję do cebuli na patelni i przesmażam aż warzywa będą aldente.

Krok 3

Dodaję pokruszoną jedną kostkę Knorr bulion warzywny. Ser mozzarella typu wege ścieram też na tarce. Dodaję do farszu razem z natką pietruszki pokrojoną. Dwie łyżki sera okładam do posypania muszli na wierzchu.

Krok 4

Makaron gotuję aldente. Muszle będą jeszcze zapiekane dlatego nie mogą być rozgotowane. Muszle nadziewam farszem. Odłożoną cebulę przekładam na patelnię, dodaję passate pomidorową, kostkę bulion warzywny, paprykę wędzoną, pieprz. Sos smażę chwilę.

Krok 5

Do naczynia do zapiekania wlewam sos pomidorowy, układam muszle makaronowe. Wstawiam do piekarnika na 200 stopni. Od nagrzania piekę około 20 minut. Przed końcem pieczenia posypuję startą mozzarellą wege.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane muszle z cukinią w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane muszle z cukinią w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane muszle z cukinią w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane muszle z cukinią w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane muszle z cukinią w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane muszle z cukinią w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane muszle z cukinią w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane muszle z cukinią w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej