Jajka panierowane przepis – Zobacz na przepisy.pl

Jajka panierowane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

7 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

6 jajek ugotuj na twardo, obierz.

Jajka panierowane - Krok 1

Krok 2

Do roztrzepanego jajka dodaj pieprz i sól. Panieruj w mące, jajku i bułce tartej.

Jajka panierowane - Krok 2

Krok 3

Smaż jajka w głębokim rondlu, z każdej ze stron na złocisty kolor.

Jajka panierowane - Krok 3

Krok 4

Wyjmij, osącz z nadmiaru tłuszczu, ułóż na liściach sałaty.

Jajka panierowane - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej