
Składniki
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
7 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
6 jajek ugotuj na twardo, obierz.

Krok 2
Do roztrzepanego jajka dodaj pieprz i sól. Panieruj w mące, jajku i bułce tartej.

Krok 3
Smaż jajka w głębokim rondlu, z każdej ze stron na złocisty kolor.

Krok 4
Wyjmij, osącz z nadmiaru tłuszczu, ułóż na liściach sałaty.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jajka panierowane
Chcesz spróbować czegoś nowego i zaskoczyć bliskich niecodzienną propozycją na talerzu? Mamy na to sposób i prezentujemy recepturę na jajko panierowane w głębokim tłuszczu. Ta oryginalna przystawka będzie strzałem w dziesiątkę i bardzo szybko zniknie z talerzy wszystkich smakoszy. Spróbuj i przekonaj się, jakie to dobre!
Dla kogo?
Jajka w panierce z bułki tartej są daniem o uniwersalnym smaku, dlatego jesteśmy pewni, że przypadną do gustu każdemu. Kto oprze się chrupiącej otoczce i miękkiemu wnętrzu tego doskonałego duetu? Jesteśmy pewni, że nie ma takiej osoby! Sprawdź recepturę i działaj.
Na jaką okazję?
Zrezygnuj z serwowania klasycznych jajek z majonezem na większych uroczystościach. Zamiast tego przyrządź naszą recepturę i zaskocz wszystkich gości! Jajko panierowane w bułce tartej przykuje uwagę wszystkich zebranych na imprezie. To danie sprawdzi się również jako przekąska w ciągu dnia lub na lunch.
Czy wiesz, że?
Czas przygotowania naszego dania wynosi jedyne 15 minut! Sam przyznaj, że to naprawdę niewiele. Na liście składników znajdziesz podstawowe produkty, takie jak: olej, bułka tarta, mąka pszenna, sałata oraz przyprawy. Połącz je razem i przyrządź najlepsze jajko panierowane według naszej receptury.
Dla urozmaicenia:
Jajka panierowane urozmaicisz chrupiącymi warzywami. Na talerzu nie może zabraknąć świeżych liści sałaty, ale możesz również dorzucić inne produkty, które akurat masz w lodówce. Stwórz swoją ulubioną kompozycję i ciesz się doskonałymi rezultatami!






























