Jajka panierowane w bułce tartej - przepis z tłuszczu | Przepisy.pl pixel

Jajka panierowane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

7 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

6 jajek ugotuj na twardo, obierz.

Jajka panierowane - Krok 1

Krok 2

Do roztrzepanego jajka dodaj pieprz i sól. Panieruj w mące, jajku i bułce tartej.

Jajka panierowane - Krok 2

Krok 3

Smaż jajka w głębokim rondlu, z każdej ze stron na złocisty kolor.

Jajka panierowane - Krok 3

Krok 4

Wyjmij, osącz z nadmiaru tłuszczu, ułóż na liściach sałaty.

Jajka panierowane - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajka panierowaneJajka panierowane

Chcesz spróbować czegoś nowego i zaskoczyć bliskich niecodzienną propozycją na talerzu? Mamy na to sposób i prezentujemy recepturę na jajko panierowane w głębokim tłuszczu. Ta oryginalna przystawka będzie strzałem w dziesiątkę i bardzo szybko zniknie z talerzy wszystkich smakoszy. Spróbuj i przekonaj się, jakie to dobre!  

Dla kogo?

Jajka w panierce z bułki tartej są daniem o uniwersalnym smaku, dlatego jesteśmy pewni, że przypadną do gustu każdemu. Kto oprze się chrupiącej otoczce i miękkiemu wnętrzu tego doskonałego duetu? Jesteśmy pewni, że nie ma takiej osoby! Sprawdź recepturę i działaj. 

Na jaką okazję?

Zrezygnuj z serwowania klasycznych jajek z majonezem na większych uroczystościach. Zamiast tego przyrządź naszą recepturę i zaskocz wszystkich gości! Jajko panierowane w bułce tartej przykuje uwagę wszystkich zebranych na imprezie. To danie sprawdzi się również jako przekąska w ciągu dnia lub na lunch. 

Czy wiesz, że?

Czas przygotowania naszego dania wynosi jedyne 15 minut! Sam przyznaj, że to naprawdę niewiele. Na liście składników znajdziesz podstawowe produkty, takie jak: olej, bułka tarta, mąka pszenna, sałata oraz przyprawy. Połącz je razem i przyrządź najlepsze jajko panierowane według naszej receptury. 

Dla urozmaicenia:

Jajka panierowane urozmaicisz chrupiącymi warzywami. Na talerzu nie może zabraknąć świeżych liści sałaty, ale możesz również dorzucić inne produkty, które akurat masz w lodówce. Stwórz swoją ulubioną kompozycję i ciesz się doskonałymi rezultatami!