Składniki
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
7 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
6 jajek ugotuj na twardo, obierz.
Krok 2
Do roztrzepanego jajka dodaj pieprz i sól. Panieruj w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 3
Smaż jajka w głębokim rondlu, z każdej ze stron na złocisty kolor.
Krok 4
Wyjmij, osącz z nadmiaru tłuszczu, ułóż na liściach sałaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej