Jajka panierowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka panierowane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

7 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

6 jajek ugotuj na twardo, obierz.

Jajka panierowane - Krok 1

Krok 2

Do roztrzepanego jajka dodaj pieprz i sól. Panieruj w mące, jajku i bułce tartej.

Jajka panierowane - Krok 2

Krok 3

Smaż jajka w głębokim rondlu, z każdej ze stron na złocisty kolor.

Jajka panierowane - Krok 3

Krok 4

Wyjmij, osącz z nadmiaru tłuszczu, ułóż na liściach sałaty.

Jajka panierowane - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej