Jajka panierowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka panierowane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

7 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

6 jajek ugotuj na twardo, obierz.

Jajka panierowane - Krok 1

Krok 2

Do roztrzepanego jajka dodaj pieprz i sól. Panieruj w mące, jajku i bułce tartej.

Jajka panierowane - Krok 2

Krok 3

Smaż jajka w głębokim rondlu, z każdej ze stron na złocisty kolor.

Jajka panierowane - Krok 3

Krok 4

Wyjmij, osącz z nadmiaru tłuszczu, ułóż na liściach sałaty.

Jajka panierowane - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej