Jajka panierowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka panierowane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

7 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

6 jajek ugotuj na twardo, obierz.

Jajka panierowane - Krok 1

Krok 2

Do roztrzepanego jajka dodaj pieprz i sól. Panieruj w mące, jajku i bułce tartej.

Jajka panierowane - Krok 2

Krok 3

Smaż jajka w głębokim rondlu, z każdej ze stron na złocisty kolor.

Jajka panierowane - Krok 3

Krok 4

Wyjmij, osącz z nadmiaru tłuszczu, ułóż na liściach sałaty.

Jajka panierowane - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka panierowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej