Kluski ziemniaczane na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski ziemniaczane na ostro

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 szklanki

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki włożyć do malaksera, zmiksować, dodać resztę składników i jeszcze chwilę miksować.

Krok 2

Wyłożyć wszystko na blat i zagniatać do uzyskania gładkiego ciasta.

Krok 3

Podzielić ciasto na kawałki, z których formować okrągłe kluski.

Krok 4

wrzucać do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotować 3-4 minuty od wypłynięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej