Kluski ziemniaczane na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski ziemniaczane na ostro

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 szklanki

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki włożyć do malaksera, zmiksować, dodać resztę składników i jeszcze chwilę miksować.

Krok 2

Wyłożyć wszystko na blat i zagniatać do uzyskania gładkiego ciasta.

Krok 3

Podzielić ciasto na kawałki, z których formować okrągłe kluski.

Krok 4

wrzucać do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotować 3-4 minuty od wypłynięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej