Kluski ziemniaczane na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski ziemniaczane na ostro

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 szklanki

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki włożyć do malaksera, zmiksować, dodać resztę składników i jeszcze chwilę miksować.

Krok 2

Wyłożyć wszystko na blat i zagniatać do uzyskania gładkiego ciasta.

Krok 3

Podzielić ciasto na kawałki, z których formować okrągłe kluski.

Krok 4

wrzucać do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotować 3-4 minuty od wypłynięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski ziemniaczane na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej