Kluski z serkiem homogenizowanym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski z serkiem homogenizowanym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko rozbij, oddziel żółtko od białka.

Krok 2

Z białka ubij pianę.

Krok 3

Serek wymieszaj z żółtkiem, mąką i pianą.

Krok 4

Powstałe ciasto wkładaj do gorącej wody małą łyżeczką. Gotuj do miękkości.

Krok 5

Masło roztop na patelni i dodaj bułkę tartą. Przed podaniem polej kluseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej