
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko rozbij, oddziel żółtko od białka.
Krok 2
Z białka ubij pianę.
Krok 3
Serek wymieszaj z żółtkiem, mąką i pianą.
Krok 4
Powstałe ciasto wkładaj do gorącej wody małą łyżeczką. Gotuj do miękkości.
Krok 5
Masło roztop na patelni i dodaj bułkę tartą. Przed podaniem polej kluseczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej