Kluski z serkiem homogenizowanym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski z serkiem homogenizowanym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko rozbij, oddziel żółtko od białka.

Krok 2

Z białka ubij pianę.

Krok 3

Serek wymieszaj z żółtkiem, mąką i pianą.

Krok 4

Powstałe ciasto wkładaj do gorącej wody małą łyżeczką. Gotuj do miękkości.

Krok 5

Masło roztop na patelni i dodaj bułkę tartą. Przed podaniem polej kluseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej