Kluski z serkiem homogenizowanym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski z serkiem homogenizowanym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko rozbij, oddziel żółtko od białka.

Krok 2

Z białka ubij pianę.

Krok 3

Serek wymieszaj z żółtkiem, mąką i pianą.

Krok 4

Powstałe ciasto wkładaj do gorącej wody małą łyżeczką. Gotuj do miękkości.

Krok 5

Masło roztop na patelni i dodaj bułkę tartą. Przed podaniem polej kluseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Fish and Chips
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej