Kluski z serkiem homogenizowanym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski z serkiem homogenizowanym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko rozbij, oddziel żółtko od białka.

Krok 2

Z białka ubij pianę.

Krok 3

Serek wymieszaj z żółtkiem, mąką i pianą.

Krok 4

Powstałe ciasto wkładaj do gorącej wody małą łyżeczką. Gotuj do miękkości.

Krok 5

Masło roztop na patelni i dodaj bułkę tartą. Przed podaniem polej kluseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej