Kluski z serkiem homogenizowanym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski z serkiem homogenizowanym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko rozbij, oddziel żółtko od białka.

Krok 2

Z białka ubij pianę.

Krok 3

Serek wymieszaj z żółtkiem, mąką i pianą.

Krok 4

Powstałe ciasto wkładaj do gorącej wody małą łyżeczką. Gotuj do miękkości.

Krok 5

Masło roztop na patelni i dodaj bułkę tartą. Przed podaniem polej kluseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej