
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko rozbij, oddziel żółtko od białka.
Krok 2
Z białka ubij pianę.
Krok 3
Serek wymieszaj z żółtkiem, mąką i pianą.
Krok 4
Powstałe ciasto wkładaj do gorącej wody małą łyżeczką. Gotuj do miękkości.
Krok 5
Masło roztop na patelni i dodaj bułkę tartą. Przed podaniem polej kluseczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej