
Składniki
null
0.5 szklanki
2 sztuki
3 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka roztrzep, połącz z mlekiem, dodaj mąkę, szczyptę soli, wymieszaj.
Krok 2
Wodę zagotuj z dodatkiem oliwy, łyżeczką nabieraj porcje ciasta i wkładaj do wrzątku.
Krok 3
Gotuj 5 minut, wyciągnij, odcedź, przelej wrzącą wodą, osącz. Podawaj z cebulką, jako dodatek do gulaszu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej