Składniki
null
0.5 szklanki
2 sztuki
3 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka roztrzep, połącz z mlekiem, dodaj mąkę, szczyptę soli, wymieszaj.
Krok 2
Wodę zagotuj z dodatkiem oliwy, łyżeczką nabieraj porcje ciasta i wkładaj do wrzątku.
Krok 3
Gotuj 5 minut, wyciągnij, odcedź, przelej wrzącą wodą, osącz. Podawaj z cebulką, jako dodatek do gulaszu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej