Kluski kładzione przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski kładzione

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

2 sztuki

3 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzep, połącz z mlekiem, dodaj mąkę, szczyptę soli, wymieszaj.

Krok 2

Wodę zagotuj z dodatkiem oliwy, łyżeczką nabieraj porcje ciasta i wkładaj do wrzątku.

Krok 3

Gotuj 5 minut, wyciągnij, odcedź, przelej wrzącą wodą, osącz. Podawaj z cebulką, jako dodatek do gulaszu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej