
Składniki
null
0.5 szklanki
2 sztuki
3 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka roztrzep, połącz z mlekiem, dodaj mąkę, szczyptę soli, wymieszaj.
Krok 2
Wodę zagotuj z dodatkiem oliwy, łyżeczką nabieraj porcje ciasta i wkładaj do wrzątku.
Krok 3
Gotuj 5 minut, wyciągnij, odcedź, przelej wrzącą wodą, osącz. Podawaj z cebulką, jako dodatek do gulaszu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej