
Składniki
1 sztuka
null
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Olej rozgrzać w woku usmażyć makaron, mieszając od czasu do czasu. Gdy będzie złotobrązowy, osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Krok 2
Na rozgrzanej 1 łyżce oleju podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodać kurczaka drobno posiekanego i smażyć około 5 minut.
Krok 3
Dodać chili, krewetki i młodą cebulkę. Sok z limonki wymieszać z sosem sojowym, rybnym, octem ryżowym i cukrem.
Krok 4
Wlana patelnię i smażyć jeszcze 1 minutę. Zdjąć z ognia.
Krok 5
Jajka wlać na rozgrzany olej na szerokiej patelni tak, aby przykryły całą patelnię tworząc cienki omlet. Gdy się zetną przewrócić na drugą stronę. Gotowy omlet zwinąć i pokroić w poprzek, tworząc długie zwinięte wstążki.
Krok 6
Makaron wymieszać z kurczakiem, krewetkami, kolendrą i omletem. Ozdobić listkami kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej