Kluski ryżowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski ryżowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

3 łyżki

null

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Olej rozgrzać w woku usmażyć makaron, mieszając od czasu do czasu. Gdy będzie złotobrązowy, osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Krok 2

Na rozgrzanej 1 łyżce oleju podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodać kurczaka drobno posiekanego i smażyć około 5 minut.

Krok 3

Dodać chili, krewetki i młodą cebulkę. Sok z limonki wymieszać z sosem sojowym, rybnym, octem ryżowym i cukrem.

Krok 4

Wlana patelnię i smażyć jeszcze 1 minutę. Zdjąć z ognia.

Krok 5

Jajka wlać na rozgrzany olej na szerokiej patelni tak, aby przykryły całą patelnię tworząc cienki omlet. Gdy się zetną przewrócić na drugą stronę. Gotowy omlet zwinąć i pokroić w poprzek, tworząc długie zwinięte wstążki.

Krok 6

Makaron wymieszać z kurczakiem, krewetkami, kolendrą i omletem. Ozdobić listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej