
Składniki
1 sztuka
null
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Olej rozgrzać w woku usmażyć makaron, mieszając od czasu do czasu. Gdy będzie złotobrązowy, osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Krok 2
Na rozgrzanej 1 łyżce oleju podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodać kurczaka drobno posiekanego i smażyć około 5 minut.
Krok 3
Dodać chili, krewetki i młodą cebulkę. Sok z limonki wymieszać z sosem sojowym, rybnym, octem ryżowym i cukrem.
Krok 4
Wlana patelnię i smażyć jeszcze 1 minutę. Zdjąć z ognia.
Krok 5
Jajka wlać na rozgrzany olej na szerokiej patelni tak, aby przykryły całą patelnię tworząc cienki omlet. Gdy się zetną przewrócić na drugą stronę. Gotowy omlet zwinąć i pokroić w poprzek, tworząc długie zwinięte wstążki.
Krok 6
Makaron wymieszać z kurczakiem, krewetkami, kolendrą i omletem. Ozdobić listkami kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej





























