Kluski ryżowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski ryżowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Olej rozgrzać w woku usmażyć makaron, mieszając od czasu do czasu. Gdy będzie złotobrązowy, osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Krok 2

Na rozgrzanej 1 łyżce oleju podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodać kurczaka drobno posiekanego i smażyć około 5 minut.

Krok 3

Dodać chili, krewetki i młodą cebulkę. Sok z limonki wymieszać z sosem sojowym, rybnym, octem ryżowym i cukrem.

Krok 4

Wlana patelnię i smażyć jeszcze 1 minutę. Zdjąć z ognia.

Krok 5

Jajka wlać na rozgrzany olej na szerokiej patelni tak, aby przykryły całą patelnię tworząc cienki omlet. Gdy się zetną przewrócić na drugą stronę. Gotowy omlet zwinąć i pokroić w poprzek, tworząc długie zwinięte wstążki.

Krok 6

Makaron wymieszać z kurczakiem, krewetkami, kolendrą i omletem. Ozdobić listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej