Z czym jeść wafle ryżowe? Co z nich zrobić? Jak je wykorzystać?

Zastanawiacie się, z czym jeść wafle ryżowe, żeby wybornie smakowały? Pomysłów na połączenia jest wiele – sprawdźcie nasze typy i znajdźcie swoje ulubione smaki.

Wafle ryżowe – z czym jeść?

Wafle ryżowe smakują wybornie jedzone bez żadnych dodatków, ale z powodzeniem można je urozmaicać. Z czym jeść wafle ryżowe? Wafle zastępują chrupki czy chipsy i nawet z dodatkami mogą być mniej kaloryczne od najpopularniejszych przekąsek. Istotne jest, by odpowiednio smakowicie je podać, ale z czym? Wafle ryżowe, czyli popularne „styropiany”, możecie serwować na słodko i w wersji wytrawnej.

Jeśli lubicie słodkie przekąski, wafle możecie jeść z konfiturą lub dżemem – po prostu posmarujcie każdego wafla słodkim przysmakiem i posypcie tartą czekoladą. Wafle wybornie smakują też upieczone jak ciastka (z bananami i masłem orzechowym). W wersji wytrawnej wafle ryżowe doskonale zastąpią pieczywo. Z czym można jeść wafle ryżowe? Spróbujcie potraktować je jako bazę do kanapek i wzbogacić wędliną, sałatą, serem lub marynowanymi warzywami, np. ogórkami kanapkowymi czy konserwową papryką. Wafle ryżowe świetnie smakują też z pastami kanapkowymi i jajkami na twardo posmarowanymi majonezem i posypanymi szczypiorkiem.

Co zrobić z wafli ryżowych?

Wafle ryżowe możecie kreatywnie wkomponować w różne dania. Jak wykorzystać wafle ryżowe w pomysłowy sposób? Wafle możecie zanurzyć w płynnej czekoladzie, a następnie schłodzić, udekorować bitą śmietaną i ułożyć na nich świeże owoce – truskawki, borówki lub maliny. Wypróbujcie też zapiekane kanapki z wafli – koniecznie z topionym serem i ketchupem.