Kruchy placek z pianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kruchy placek z pianką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

15 dekagramów

2 sztuki

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę dobrze ucieramy w garnku. Dodajemy cukier i żółtka, ucieramy raz jeszcze, przez około 15 minut. Tak utartą masę wykładamy na stolnicę, dodajemy mąkę i śmietanę, zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około dwóch centymetrów i wykładamy na lekko posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blachę. Pieczemy na lekko żółty kolor. Po wyjęciu z pieca gorące ciasto pokrywamy warstwą marmolady lub konfitur i na wierzch ostrożnie wykładamy sztywno ubitą pianę. Szybko wystawiamy ciasto do pieca i w gorącym zapiekamy. Piana musi być dobrze ubita i natychmiast wystawiona do pieca. Będzie wówczas wysoka i nie opadnie. Pozostaje nam jedynie życzyć smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruchy placek z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruchy placek z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruchy placek z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruchy placek z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruchy placek z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruchy placek z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruchy placek z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruchy placek z pianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej