Kruchy placek z pianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kruchy placek z pianką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

15 dekagramów

15 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę dobrze ucieramy w garnku. Dodajemy cukier i żółtka, ucieramy raz jeszcze, przez około 15 minut. Tak utartą masę wykładamy na stolnicę, dodajemy mąkę i śmietanę, zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około dwóch centymetrów i wykładamy na lekko posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blachę. Pieczemy na lekko żółty kolor. Po wyjęciu z pieca gorące ciasto pokrywamy warstwą marmolady lub konfitur i na wierzch ostrożnie wykładamy sztywno ubitą pianę. Szybko wystawiamy ciasto do pieca i w gorącym zapiekamy. Piana musi być dobrze ubita i natychmiast wystawiona do pieca. Będzie wówczas wysoka i nie opadnie. Pozostaje nam jedynie życzyć smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruchy placek z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruchy placek z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruchy placek z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruchy placek z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruchy placek z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruchy placek z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruchy placek z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruchy placek z pianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szarlotka z kokosem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej